Békéscsaba

2019.08.01. 06:55

Egy modern épület várja a legkisebbeket

A következő nevelési év kezdetére véget érhet a belvárosi, Wlassics sétányon lévő Százszorszép Művészeti Bázisóvoda korszerűsítése.

L. B.

20190729_Bcs_belvárosi óvoda felújítása_BMH_Leh

Fotó: LP6DMK2

– A munkálatok hetven százalékával végzett a kivitelező cég – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője. A több mint nettó 66 millió forintos beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), és hogy az megvalósulhasson, az önkormányzat saját forrást is biztosított. A fejlesztéskor szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, napelemes rendszert építenek ki, akadálymentes bejáratot és akadálymentes vécét alakítanak ki.

Kócsi Sándorné, az óvoda vezetője bízik benne, hogy a beruházás eredményeként csökkenthetik a fenntartási költségeket. Az intézmény az 1980-as évek elején épült, azóta jelentősebb felújításon nem esett át. Pár éve az udvart tették rendbe 36 millió forintból, még a mosdók és a melegítőkonyhák korszerűsítésére lenne szükség.

Szigetelnek, nyílászárókat cserélnek /Fotó: Lehoczky Péter/

Hangsúlyozta, a kétszáz férőhelyes és nyolc csoporttal működő óvoda csak a mondhatni szokásos négy hétre csukta be kapuit, a beruházás miatt nem volt szükség rövid időre sem a bezárására. Kiemelte, a kivitelező céggel végig segítették és segítik ezentúl is egymás tevékenységét, remek az együttműködés, a fejlesztés nem zavarta, zavarja meg az intézmény életét.

Bíró Csaba önkormányzati képviselő fontosnak nevezte, hogy fejlesszék az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő intézményeket, így az óvodákat. Hiszen a korszerűsítések eredményeként azok működésére várhatóan kevesebbet kell majd költeni, az így megmaradó források pedig vagy az intézményeknél maradhatnak, vagy további fejlesztéseket szolgálhatnak.

Kiemelte: a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda Békéscsaba egyik legimpozánsabb intézményévé válik a fejlesztések eredményeként, valóban 21. századi körülmények közé kerülnek a gyerekek. Emlékeztetett Bíró Csaba is, hogy a mostani beruházás előtt rendbe tették az intézmény udvarát. Hozzátette: a pénzügyi bizottság döntése nyomán a régi redőnyök helyett újakat szerelnek majd vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában