önfeledt szórakozás

2019.08.18. 07:17

Báli bevételből táboroztatták az orosházi gyerekeket

Önfeledten szórakozó és mosolygó gyerekekkel telt meg a Gellértegyházi Szabadidős Történelmi Emlékpark. Harminchárom orosházi és hét határon túli gyermek nyaralt a Rotary idei gyermektáborában. A cél most is az volt, hogy a jó tanuló, de nehéz körülmények között élő orosházi gyerekek élményekkel teli hetet töltsenek el.

Csete Ilona

– A Rotary Club Orosháza immár a kilencedik gyerektáborát szervezte, ez volt a második alkalom, hogy erdélyi gyerekek is érkeztek. Orosházáról harminchárom kisdiákot javasoltak a pedagógusok, a határon átívelő kapcsolatnak köszönhetően pedig a Rotary Club Szamosújvár tagjai az erdélyi Szék faluból hoztak hét gyermeket – mondta bevezetésként Mák Imre.

A tábor vezetője hangsúlyozta, az elmúlt évekhez hasonlóan a költségeket most is a februári jótékonysági bál bevételéből fedezték, emellett pedig több magánszemély és vállalkozó segített akár anyagilag, akár személyes részvétellel.

Nagyszerű élményekkel gazdagodtak a gyerekek /Fotó: BMH/

Tartalmas programjaik egyike volt, amikor Kis Rozália rendőr főhadnagy tartott előadást közlekedésbiztonsági ismeretekről, majd csoportos játékokon vettek részt a gyerekek Török Attilával. Volt nap, amit a testmozgásnak szenteltek: a csapat Gellértegyházáról átsétált Gyopárosfürdőre, ahol jöhetett az önfeledt strandolás. A kimerítő nap végén a visszautat dottó kisvonattal tették meg a srácok, de estére így is garantált volt a jó alvás.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének önkéntes segítőivel, pedagógusok, méhészek, íjászok bevonásával kézműves-foglalkozások, játékok, agyagozás, mézeskalács készítése, íjászkodás és sütés-főzés szerepelt a programban. Mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot.

Kirándulás is várta a gyerekcsapatot, az úti cél Szarvas volt, ahol a Mini Magyarország, majd a hajókázás után megnézték a Körösvölgyi Látogatóközpont és Vadasparkot. A zárónapon a diákok csapatokat alkottak, egymással vetélkedtek. Estére megérkeztek a szülők is, így a szervezőkkel és a gyerekekkel közösen a tábortűz, valamint a sülő szalonna mellett elevenítették fel a tábor legjobb pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában