Békés megye

2019.08.12. 17:11

Az anyaországi és a határon túli együttműködést támogatják

A Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület (MIPE) által elindított Iuvenes Talentum Program (ITP) keretében Békés megyei fiatal művészek, művészeti csoportok is pályázhatnak támogatásra – ismertette Samók Dávid, az egyesület főtitkára.

L. B.

Előzményként elmondta, a MIPE egy fiatal civil szervezet, egy maroknyi anyaországi és határon túli ifjú hozta létre, és nemzeti, keresztény-konzervatív értékeket vallanak. A cél az, hogy fejlesszék és bővítsék az anyaországi és a határon túli magyar-magyar kapcsolatokat tematikus programok mentén.

Ezek közül a legelső és a legjelentősebb a Iuvenes Talentum Program (ITP). Annak keretében a magyar-román határon inneni és túli megyékben – köztük Békés megyében –, valamint Kárpátalján élő és működő, 15 és 25 esztendő közötti fiatal művészeket, művészeti csoportokat támogatnak minden ágban.

Samók Dávid megosztotta: egy szabad pályázati rendszert tartanak fenn, e-mailben ([email protected]) számítanak a jelentkezésekre, a bemutatkozó és a pályázati anyagokra.

Példaként felhozta: segítenék azt a festőművészt, aki kiállítana a határon túl vagy egy külhoni alkotótáborban venne részt; illetve azt a határon túli zenekart is támogatnák, amelyik egy anyaországi koncerttel mutatná meg magát.

– A döntésekben, a pályázatok elbírálásában segítséget nyújt egy szakmai kuratórium, de az egyesület is mérlegeli, hogy kit és milyen intenzitással kíván támogatni – folytatta a főtitkár. Elmondta: főleg pénzbeni, vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokat nyújtanak, de a kapcsolat felvételében, kialakításában is segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában