Galériával

2019.08.20. 15:15

Állami kitüntetetteket köszöntöttek és új kenyeret szenteltek Csabán

Az Augusztus 20-i nemzeti ünnep térzenével, majd ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött Békéscsabán. A katonai tiszteletadást követően az állami kitüntetetteket köszöntötte Szarvas Péter polgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

V. E.

Rakonczás Szilviát, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóját Szinnyei József-díja, Paulikné Tóth Krisztinát, a Csabagyöngye Kulturális Központ közművelődési főtanácsosát Bessenyei György-díja, dr. Tirják László Pro Natura díjas erdőmérnök, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság igazgatóját pedig Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetése miatt üdvözölték.

A továbbiakban a kenyérszentelés és áldás következett, majd Herczeg Tamás ünnepi beszédét hallgathatta meg a közönség. Az országgyűlési képviselő ünnepi gondolataiban elhangzott, az új kenyér jelentheti számunkra az összefogást és a tenni akarást is. Hiszen létrejöttéhez ugyanúgy együttműködésre van szükség, mint ahhoz, hogy Békéscsabán olyan feltételek teremjenek, amelyek a megélhetéshez, a helyben maradáshoz, és a 21. századi városi élethez szükségesek.

A nap további programjai itt olvashatók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában