Szúnyog

2019.07.15. 13:04

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat

A program indulása óta összesen 1343 településen volt központi, a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, eddig összesen 611 ezer hektárnyi területet kezeltek a szakemberek.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Ezen a héten további 418 településen, valamint 4 budapesti kerületben, több mint 100 ezer hektáron lépnek fel a szúnyogok ellen.

A következő időszakban az elmaradt beavatkozások pótlásán kívül Békés megyében is sor került a gyérítésre. Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint az alábbi linken is nyomon lehet követni a heti program részleteit.

A kezelésekhez használt irtószer az alacsony dózisnak köszönhetően csak az érzékenyebb repülő rovarokra van hatással, melegvérűekre, így emberre és háziállatokra nem jelent veszélyt, a növényeket nem károsítja.

A csapadékos idő után közvetlen környezetünkben számos, a csípőszúnyoglárvák számára kifejezetten kedvező kisebb pangó vizek alakulhattak ki. Arról, hogy milyen módszerekkel lehet a ház körül csökkenteni a szúnyogok számát, a Nemzeti Népegészségügyi Központ készített plakátot és egy tájékoztatót, ezek az alábbi linkeken érhetők el – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában