Kevesebb a bűncselekmény

2019.07.10. 17:45

Térfigyelők segítségével is kaptak el bűnözőket Sarkadon

Ahogy az elmúlt években folyamatosan csökkent Sarkadon a regisztrált bűncselekmények száma, úgy 2017-ről 2018-ra is mérséklődött, mégpedig ­238-ról ­198-ra – osztotta meg dr. Mokán István polgármester annak apropóján, hogy a rendőrség beszámolt tevékenységéről a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A grémium egyhangúlag elfogadta a tájékoz­tatást.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Sarkad rendőrkapitánya, Pikó Tamás rendőr alezredes tájékoztatásából kiderült, némileg emelkedett a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, ezek testi sértésekben, garázdaságokban, lopásokban merültek ki. Összességében ugyanakkor visszaesett mind a testi sértések, mind a garázdaságok, mind a lopások száma, ez 100-ról ­86-ra. Ebben az esetben jelentős mértékben nőtt a nyomozási eredményesség. A lakásbetörések száma valamelyest emelkedett, 24-ről 31-re.

Pikó Tamás jelezte, a lakásbetöréseket nem átutazó bűnözők, hanem helyiek követik el, főleg lakatlan házakat fosztottak ki, valamint – bár a károsultak számára minden nagy értékű, ha annak lába kel – a jogszabályt nézve kis értékű dolgokat vittek el. Ismertette, kilenc alkalommal harminc eset kapcsán kérték ki a polgármesteri hivataltól a térfigyelő kamerák felvételét, mindegyik esetben sikerült a képek alapján azonosítani az elkövetőket.

Sarkad illetékességi területén az előző évben 18 sérüléses baleset történt, ezek közül egy volt halálos. Főleg a sebesség nem megfelelő megválasztása – azaz a gyorshajtás –, az elsőbbségadás elmulasztása, illetve szabálytalan kanyarodás miatt történtek a balesetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában