Magyar Vöröskereszt

2019.07.17. 16:37

Szökőévi véradást szerveznek Békésen

Fontos küldetéssel és üzenettel hívják életre a 366-os szám jegyében az idei Madzagfalvi Véradást. Barta István Zoltán, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének alelnöke, ötletgazda-szervező hírportálunknak elmondta, az eseményre 366 véradót várnak.

P. G.

– 2020 szökőév lesz. Az eseményen a jövő esztendő napjaival egyező számú véradót szeretnénk megszólítani – fogalmazott hírportálunknak a karitatív szervezet megyei alelnöke. – Ezzel jelképesen azt fejezzük ki, mennyire fontos, hogy az év minden napján elegendő mennyiségű vérkészlet álljon rendelkezésre. Erre egyrészt a műtétek és a betegellátás, másrészt a sajnálatos módon emelkedő számú közúti balesetek, s az azokban megsérült személyek ellátása miatt is egyre nagyobb szükség van.

Barta István Zoltán

– Társadalmifelelősség-vál­la­lásunk is erre ösztönöz mindannyiunkat – tette hozzá Barta István Zoltán. A szervező kérdésünkre emlékeztetett arra, hogy a Madzagfalvi Napok részeként életre hívott eseményen a békésiek mindig alaposan kitesznek magukért. Tavaly például 311-en jelentek meg a véradáson, ami kifejezetten magas számnak számít. A helyiek mellett elszármazottak, a programsorozatra hazalátogató, Ausztráliában, Németországban, Hollandiában, Egyesült Államokban dolgozó békésiek is a vérüket adták az elmúlt években.

A segíteni akarók szeptember 6-án, pénteken a Barta udvarban, 7-én, szombaton pedig ugyanitt, valamint a főtéren felállított véradó kamionnál járulhatnak hozzá a kezdeményezés céljaihoz. Tavaly palacsintával kínálták a véradókat, ebben az évben pedig retró vendéglátással készülnek a karitatív programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában