Galériával - videóval

2019.07.28. 11:29

Pirosalma-fát ültetett a Magna Cum Laude Köröstarcsán

Slágerük címének megfelelően pirosalma-fát ültettek a Magna Cum Laude zenekar tagjai szombaton délután a köröstarcsai Hal- és Falunapok keretében, a helyi sportpályán. Ezt megelőzően a településhez ezer szállal kötődő Szabó Tibor, a csapat gitárosa, az idei Év könnyűzeneszerzője és Török Máté, a zenekar dobosa egy baráti kispályás focimeccsen is pályájára lépett a tarcsai Feláldozhatók ellen.

Papp Gábor

Köröstarcsai Napok a Magna Cum Laude a vendék Lipcsei Zoltán polgármester meghívására. Fát ültettek mivel Szabó Tibi Köröstarcsai.

Fotó: Imre György

Bár az időjárás nem kedvezett a délután fél négy körül kezdődött bulimeccsnek, a csapatoknak az előbb csak csepergő, később már ömlő eső sem szegte kedvét. Másfél órán keresztül gyűrték egymást és kergették a labdát. Érkezésünkkor éppen Szabó Tibor szerzett gólt, majd még többször is betalált.

Igaz, a teljességhez hozzátartozik, hogy a helyi Feláldozhatók nagyobb számban találtak a kapuba. Török Máté a hátvédsorban jeleskedett, egyik emlékezetes mentése egészen a pálya mögött található árnyékszékig szállt, illetve még talán utat is talált oda.

- A mai napig focizom, nagyon szeretem ezt a játékot – nyilatkozta a mérkőzés után Szabó Tibor. Mint elmondta, 1992-ben költözött el Köröstarcsáról, és rendkívül büszke a település fejlődésére.

Szabó Tibi gól rúgott /Fotók: Imre György/

- Például modern pályák épültek, így a mostani fiatalok már azokon sportolhatnak – értékelt. Kérdésünkre elmondta, nem visszatért Köröstarcsára.

- Furcsa egy helyzet, hiszen 22 éves koromig itt éltem. Gyulai lettem és vagyok, de azért ugyanannyira köröstarcsai is – hangsúlyozta. – Jól eső érzés a zenekarnak és nekem személy szerint is, hogy mintegy tizenöt év után újra Köröstarcsán játszhattunk, léphettünk fel. Hozzátette: az akkori baráti köréből sokan elkerültek innen. Akad, aki a Dunántúlon egy nagy plázát vezet; akad, aki a világ másik végén tetovál, mégis mikor találkoznak, ugyanolyan minden.

- Ugyanazok vagyunk, akik voltunk, a falut jellemzi az erős összetartás, és jó érzés, hogy a tarcsaiak büszkénk ránk. – ecsetelte. Mint megtudtuk, a Magnában mindenki szeret focizni, a szombati csapatot pedig Tibi barátai, családtagjai alkották, míg a pálya széléről természetesen ott szurkolt nekik Mező Misi, Kara Misa és Lesták Marci is.

A meccs után pedig az együttes tagjai Lipcsei Zoltán polgármesterrel közösen pirosalma-fát ültettek. Szabó Tibor elmondta, szívesen tettek örömet a kezdeményezésnek.

Lipcsei Zoltán polgármester kiemelte: nagyszerű dolognak tartja, hogy a Magna Cum Laude Köröstarcsán adott koncertet.

A Magna Cum Laude fát ültetett Lipcsei Zoltánnal szombaton

- A bulifocival és a faültetéssel szerettük volna kicsit családiasra venni a hangulatot, hogy az érdeklődők ne csak az esti fellépésükön találkozhassanak Szabó Tibiékkel – fogalmazott, majd hozzátette: a pirosalma-fa ültetése Szabó Zoltán ötlete volt, ami rímelt a Magna egyik legújabb slágere, a Piros az alma címére is.

Jól sikerült a falunap

Lipcsei Zoltán elmondta, pénteken sportnapot szerveztek, bemutatókkal és U7-es labdarúgó tornával, amit nagy büszkeségükre a tarcsaiak nyertek meg. Szombaton ismét megrendezték a hal- és tájjellegű ételek főzőversenyét, nyolc csapat és több száz érdeklődő részvételével. Volt veterán motor kiállítás, felléptek helyi művészeti csoportok. Érkeztek vendégek a partiumi Vadász és a vajdasági Orom településekről. Az Év civil szervezete Varga Antal javaslatára a 43 év után bajnokságot nyert labdarúgó szakosztály lett.

Videók: Szilágyi Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában