Kultúra

2019.06.04. 13:34

BÉTAZEN: Két hétig a zenéé lesz a főszerep Békésen

Június 15-től június 30-ig rendezik meg az ország legnagyobb múltra visszatekintő komolyzenei programsorozatát, az immáron 43. Békés-tarhosi Zenei Napokat – jelentette be az eseménnyel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón Izsó Gábor.

P. G.

Békés polgármestere elmondta, a rendezvény egyszerre szolgálja a hagyományok megőrzését, és nyújt lehetőséget a fiatal tehetségek bemutatkozására. A BÉTAZEN fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, aki a zenei napokat megnyitja majd.

Túri Andrea fesztiváligazgató, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója kiemelte, június 16-án, vasárnap 17 órától a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar ad nyitóhangversenyt, ahol a „szólista” szerepét a Muzsikás Együttes tölti majd be. Ugyanezen a napon egész különleges kiállítás nyílik Gazsó János és Apáti-Nagy Lajos képeiből.

Ők ketten 22 ezer képet készítettek a BÉTAZEN története során. A tárlatot óriási fotóik alkotják majd egészen egyedi módon. A zenei napok egyik alappillére a Gulyás György hagyatékát őrző kórustalálkozó, aminek művészeti vezetője a világhírű énekes Sebestyén Márta édesanyja, Sebestyénné Farkas Ilona „Mona néni”. A sorozat zárásaként a Kormorán együttes ad koncertet.

Bagoly László művészeti vezető elmondta, a nyitóhangversenyt Gál Tamás, Liszt-díjas karmester vezényli majd. Június 17-én, hétfőn fellép az In Media Brass rézfúvós ötös, de a közönség találkozhat a Belencéres Néptáncegyüttessel és a Suttyomba zenekarral is.

A tarhosi kastélyparkban életre hívott Szép Magyar Beszéd olvasótáborról Végváry Edina, a Gemma cégcsoport képviseletében és Gellénné Körözsi Eszter szakmai vezető osztott meg információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában