galériával

2019.06.07. 19:55

Megkezdődött a gyulai Kézműves Sörfesztivál

Pénteken délután Gyulán, a várkertben megkezdődött a második Kézműves Sörfesztivál. A hétfőig tartó, négynapos programsorozaton több mint huszonöt hazai sörfőzde kínálja több száz fajta kézműves sörét. Az eseményen sztárfellépők, köztük Ákos, a Lord, a Republic, a Vad Fruttik és a Bikini is koncertet ad.

Papp Gábor

Sárgabarackos búza, ribizli, indiai cseresznye, IPA, APA Chicago, meggy, szilva, vad lager, szűretlen lager – és még sorolhatnánk a cikk végéig azokat a sörfajtákat, amelyek közül választhatnak, és már az első napon választottak is a sörfesztiválra kilátogatók.

Délután hat órakor, ragyogó napsütésben pedig már érkezett is a nagyszínpadra a Jumping Matt & His Combo feat. Custom Big Band, azaz Pribojszki Mátyás zenekara és a Pénzügyőr Big Band közös produkciója, miközben mi a látogatókkal elegyedtünk beszédbe. Pál Tamás és felesége Laura Budapestről utaztak Gyulára.

– Már régen szerettük volna megismerni a várost, mert sok jót hallottunk róla, érezhető a folyamatos fejlődés. Amikor pedig elkezdtünk az időpontok között szemezgetni, a pünkösdi hosszú hétvége mellett döntöttünk. Nem kis mértékben a Kézműves Sörfesztivál miatt, ahol nagyon erős a zenei kínálat is – mesélte a házaspár. Mint elárulták, Laurához a gyümölcsös, míg férjéhez inkább az IPA és APA jellegű sörök állnak legközelebb.

Váltottunk néhány szót két gyulai fiatalemberrel is, akik viszont egyértelműen az IPA, az India Pale Ale mellett tették le a voksukat, és az ebből kapható kínálatot térképezik majd fel a fesztiválon.

Bora Imre fesztiváligazgató elmondta, több mint huszonöt sörfőzde szinte megszámlálhatatlan érdekességgel érkezett Gyulára.

– Félelmetes az a kreativitás, amivel dolgoznak a szakemberek – ecsetelte Bora Imre. – Több százféle sör kóstolható, minden egyes standon számos különlegesség közül lehet választani.

Kérdésünkre hangsúlyozta, a kisüzemi főzdék színre lépésével egy sörforradalom zajlik, aminek részeként folyamatos az innováció, számos újdonság készül. Napjainkban ezzel párhuzamosan mindenki a még magasabb minőséget keresi. Nagyon népszerűek az India Pale Ale és a gyümölcs ízesítésű szűrt, illetve szűretlen sörök. Az italok mellé pedig természetesen ételek is társulnak. Bora Imre hozzátette, bárhol járunk az országban és a világban, a streed food rendkívül népszerű, amelyek között a fesztiválon a magyaros különlegességek is kiemelt helyet kapnak.

Fotók: Kiss Zoltán

A látogatók számára fontos lehet, hogy két színpadon zajlanak a könnyűzenei programok.

– Ezzel is szerettük volna elérni, hogy a látogatók, a turisták számára állandóan legyenek programok, akkor is, amikor például a nagyszínpadon a beállás zajlik – fogalmazott ennek kapcsán a fesztiváligazgató.

Pénteken este a Halott Pénz lépett színpadra, majd DJ Dominique szolgáltatta a zenét. Szombaton 19 órától a Lord zenekar, 21.30-tól a Republic ad koncertet. Vasárnap 19 órától a Vad Fruttik zenekart láthatja, hallhatja a közönség, míg este fél 10-től igazi szuperkoncertnek ígérkezik Ákos fellépése, amelyre már hetek óta hatalmas az érdeklődés.

Hétfőn az Acoustic Planettel, a Ganxta Zolee és a Kartellel találkozhatnak a látogatók, majd a Bikini koncertje zárja a fesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában