Galériával

2019.06.15. 12:19

Kézhez kapták diplomájukat a csabai végzős diákok

Diplomaátadó ünnepséget tartottak szombaton a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán. A rendezvényen elsőként dr. Vincze Gábor, a kar újdonsült dékánja köszöntötte, és mutatta be vendégeiket.

Vásári Erzsébet

Majd dr. Kozma Gábor rektor mondta el köszöntőjét, melyben érdekességként elhangzott: intézménytörténeti kutatásaik eredményei szerint főiskolájuk Magyarország legrégibb felsőoktatási intézménye, melynek alapítása az 1030-as években Csanádon történt, Szent István király tanácsadójának, Gellért püspöknek köszönhetően. Hozzátette, a közel ezer év alatt minden tanév más volt, egyrészt az egyéni és közösségi igyekezetek, küzdelmek és sikerek miatt, másrészt azért, mert mindig újabb feladatokat kaptak a társadalomtól.

Fotók: Imre György

Kiss Tibor alpolgármester elmondta, az ember életében természetes, előre meghatározott módon érkeznek el a kiemelt események, melyek jelentős, felejthetetlen állomásokká válnak számára. Hozzátette, épp ilyen esemény a diplomaosztó is, ami egy igen fontos időszakot zár le. A végzősök háta mögött ugyanis bezárultak az ajtók, de ezzel egy időben egy új irány felé fordulhattak, és újabb lehetőségek tárulhattak eléjük.

Tolnai Péter, a Békés megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kifejtette, rendkívül megtisztelő számára, hogy jelen lehet a diplomaosztón. Majd a végzősök felé fordulva elmondta, mindannyian büszkék lehetnek magukra, hiszen hosszú és kemény munka áll mögöttük, aminek az oklevél átvételével arathatják le a gyümölcsét.

Végül a szalagtűzés és az oklevelek átadása előtt dr. Vincze Gábor búcsúzó gondolataiban elhangzott: Békéscsaba egy élhető, barátságos város, ahol nevelni, és megtartani is szeretnék a diplomás munkaerőt, amit többek közt a tanáraik nagy szakmai tapasztalatával igyekeznek elérni.

Az eseményen megtudtuk: ebben a hónapban összesen 33-an tettek záróvizsgát, akik közül 24-en vehették át oklevelüket szombaton. Utóbbiak közül kiváló minősítést érdemelt Farkas Kitti pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató. Dicséretet kapott a vizsgabizottságtól szakdolgozat védéséért Kovács Patrik Zoltán gazdálkodás és menedzsment felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató, szóbeli feleletéért pedig Mészárosné Benczik Magdolna, és Tóth Anna szintén gazdálkodás és menedzsmenten végzett hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában