Pepikert

2019.05.21. 10:40

Új attrakció várja a családokat a Szarvasi Arborétumban 

Az idén második alkalommal rendezték meg az Arborétumok napját a Pepikertben. Számos mozgalmas és muzikális program várta a látogatókat a hétvégén, akik az idei év újdonságát elsőként próbálhatták ki.

B. A.

A Szarvasi Arborétum legújabb attrakciójának főhősei a gyerekek. A Csodaösvény kalandpálya és mese egyben, amelynek során a csapatokat számos próbatétel várja. A mintegy kétórás szabadtéri játék érinti a kert legszebb részeit és nevezetességeit, így a csapatok fel is fedezhetik az arborétumot. Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója a Newjságnak azt nyilatkozta, a játék célja, hogy a stresszesen érkező vendégeket egy kicsit kizökkentsék a hétköznapok rohanó világából.

A gyerekek tesztelhették a kalandpályát

– Látjuk azt, hogy ha el tudjuk terelni az emberek gondolatát, és olyan irányba, hogy még véletlenül se gondoljon a munkájára, a telefonjára, azokra a problémákra, amik kísérik mindennapos életükben, tudunk olyan többletet adni ami tényleg kikapcsolódást jelent – fogalmazott dr. Hanyecz Katalin.

Fotók: Babák Zoltán

A két kilométeres interaktív kalandpálya végén a megmentésre váró kert tündére is megjelenik, mégpedig egy 300 kilogrammos fatörzsből kifaragva.

– Szerettük volna kihasználni az arborétum szépségeit, hiszen mégiscsak egy gyönyörű helyszín, ám a mai gyerekek ingerküszöbét kevésbé érinti meg az, ha csupán sétálgathatnak a természetben – hangsúlyozta Hegedűs Éva, a kalandpálya üzemeltetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában