Díjazás

2019.05.31. 12:59

Tudásra vágyó tehetségeket jutalmazott a Kodolányi

Tehetséges diákokat és felkészítő pedagógusaikat díjazta pénteken Orosházán a Kodolányi János Egyetem.

Csete Ilona

Dr. Malatyinszki Szilárd székhelyi központ igazgató köszöntőjében elmondta, az oktatási intézmény nem véletlenül költöztette székhelyét Orosházára. Szeretnék a fiatalokat a megyében, a térségben tartani, helyben, ingyen nappali képzést nyújtani számukra, hogy közben, s majd tanulmányaik végén is itt találják meg a boldogulásukat.

Díjazottak a két orosházi középiskolából /A szerző felvétele/

Három meghirdetett (Kodolányi tanulmányi verseny, Diákkutatói ösztöndíj, Kodolányi ösztöndíj-program) pályázatra 56 fiatal (békéscsabai, orosházi, békési és mezőkovácsházi középiskolákból) adta be pályamunkáját. Gödör Zsuzsanna, Szelei Antónia, Sándor Zoltánné, Janowszki László, dr. Malatyinszki Szilárd értékelte a fiatalok törekvéseit.

– A zsűri úgy vélte, ezek a középiskolások tudásra vágyók. Ez is a Kodolányi pályázatainak a célja. Akikben dolgozik a tudásvágy, azokat értékelni kell. Munka van ezekben az anyagokban: a pályázó, a felkészítő és a családi háttér együttes sikere a mai nap – fogalmaztak a bírálók.

A tudomány, a sport, az innováció iránt érdeklődő fiatalok, a tanulmányi versenyen jeleskedők közül nyolcan külföldre is eljutnak a nyáron. A Kodolányi ösztöndíjra jelentkezett 26 pályázó közül az első tíz helyezettnek egyenként 50 ezer forint volt a jutalma, a tudományos pályamunkáikkal jelentkezők közül az első hat diák 20-100 ezer forintos jutalmat kapott.

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy senki ne térjen haza üres kézzel, a motiváció megmaradjon mindenkiben. Kaptak a fiatalok könyvutalványokat is. A felkészítőket külön jutalmazta az egyetem, majd minden résztvevőt megvendégelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában