ünnepélyes átadó

2019.05.23. 19:50

Sportparkot adtak át Csabacsűdön

A Nemzeti Sportközpont beruházásban mintegy 7,3 millió forintból építettek sportparkot Csabacsűdön, melyet csütörtökön délelőtt adtak át.

Balázs Anett

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, miniszterhelyettes egykori katonatársa, Molnár József, Csabacsűd polgármestere meghívására érkezett az ünnepségre.

– Gratulálok polgármester úrnak, az önkormányzat munkatársainak és a község lakóinak, hogy élve a lehetőségeikkel, egy élettel teli, pezsgő közösségi életet teremtettek és működtetnek a településen, amely a park átadásával most újabb szintre léphet – fogalmazott Németh Szilárd.

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József közösen vágta át a szalagot

A település központjában helyett kapott park ütéscsillapító gumitégla borítást kapott, amelyen összesen hét eszközt alakítottak ki. A létesítmények mindegyike­ alkalmas az alapvető erősítő­ edzésformák gyakorlására, has- és hátizom-erősítő gyakorlatokra, fekvőtámaszra, lépcsőzésre, létramászásra, valamint függeszkedésre – fejtette ki Molnár József.

Fotók: Hegedűs Éva

Az ünnepélyes átadón jelen volt Dankó Béla országgyűlési képviselő is, aki néhány mozdulat erejéig kipróbálta a sportpark egyik elemét.

Dankó Béla országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, a kormány 2011-ben nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, így kiemelkedő cél, hogy minél több forrás jusson nemcsak a versenysportokra, hanem a szabadidős sportolási lehetőségekre is, így minél több magyar sportolhat, ezzel óvva egészségét.

Számos döntés és támogatás szolgálja ezen célt, többek között a mindennapos testnevelés, a TAO-támogatások rendszere. Dankó Béla a sportstratégiáról szólva kiemelte, fontos cél, hogy minél több sporteseményt rendezzünk. 2019-ben több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendeznek Magyarországon, ezek közül kiemelkedik négy olimpiai sportág kvalifikációs világbajnoksága, amelyeken a 2020-as tokiói játékokra szerezhetnek kvótákat a sportolók: az asztalitenisz-, a vívó-, az öttusa-, illetve a kajak-kenu világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában