Galériával

2019.05.13. 13:44

Ötödik alkalommal rendezték meg a Körös-vidéki Sulikupát

Ötödik alkalommal rendezték meg a Körös-vidéki Sulikupa döntőjét vasárnap Mezőberényben, a Hosszú-tónál. A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által szervezett megmérettetés elődöntőin közel száz csapat, mintegy háromszáz általános iskolás gyermek vett részt, ahonnan 18 csapat jutott be, és versenyezhetett a hétvégi fináléban.

Papp Gábor

Verőfényes napsütés és kellemes szellő fogadta a diákokat vasárnap reggel a mezőberényi Hosszú-tó partján. A háromfős csapatok láthatóan nagyon felkészülten érkeztek a megmérettetésre, a laikus szemlélőnek olyan érzése volt, hogy még a felnőtt horgászok is elismeréssel csettintettek volna, ha látják a fiatalok teljesítményét.

A tizennyolc csapat kiváló időben versenyezhetett a mezőberényi Hosszú-tónál, és számos remek teljesítmény is született /Fotó: Kiss Zoltán/

– Nagyon örülök, hogy az időjárás a kegyeibe fogadta a sulikupa döntőjét, amelyet már az ötödik alkalommal rendeztünk meg – nyilatkozta hírportálunknak dr. Kutyej Lajos, a szervező Körös-vidéki Horgászegyesületek Szövetségének alelnöke. – Az előrejelzések néhány napja még viharos szelet és zivatart jósoltak, ezzel szemben nagyon szép, tavaszias időt fogtunk ki, ami gyermekekről lévén szó egyáltalán nem volt másodlagos.

Az alelnök örömmel számolt be arról, hogy fogások is akadtak szép számmal, így a fiatalok sikerélményekkel gazdagon távozhattak. Jellemzően kárász és ponty került a horgokra.

Dr. Kutyej Lajos kérdésünkre elmondta, az elődöntőket, a selejtezőket a közelmúltban tíz helyszínen tartották meg közel száz csapat, csaknem háromszáz fiatal részvételével. Onnan a tizennyolc legjobb csapat kvalifikálta magát a berényi fináléba.

Minden csapat három tanulóból állt, és kellett, hogy legyen közöttük egy hatodik osztályosnál fiatalabb nebuló is. A verseny hozzájárult bizonyos sztereotípiák megváltozásához is, hiszen a laikusok még ma is elsősorban a férfiak sportjának tartják a horgászatot, vasárnap azonban számos pecabot mellett láthattunk igen ügyes lányokat. Tavaly egyébként is a köröstarcsai lánycsapat nyerte a versengést.

– A versenyt a kezdetektől több cél mentén hívjuk életre – vette át a szót Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője. – Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket egy kicsit kimozdítsuk az okostelefonok és számítógép mellől; hogy megmutassuk nekik a természetet, a vízpartot, ezt a szabadidős tevékenységet. Természetesen örülni fogunk, ha később ezek a fiatalok a versenyhorgászatban is feltűnnek majd, de persze egyáltalán nem leszünk csalódottak, ha egyszerűen csak megszeretik ezt a szabadidős tevékenységet.

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének kötelékébe közel 24 ezer horgász tartozik, akik közül mintegy három és félezerre tehető a diákok száma. Mind a KHESZ, mind a helyi horgászegyesületek igyekeznek is elősegíteni a sportág népszerűsítését.

Kiváló teljesítmények

Az eseményen a csapatok kiválóan teljesítettek, sok remek eredmény akadt. Végül az első helyet a mezőtúri Rákóczi általános iskola egyes csapata szerezte meg, a második a mezőtúri református kollégium harmadik csapata, a harmadik pedig a szarvasi szlovák általános iskola lett. A serlegek és oklevelek mellett a gyerekek részt vehetnek a KHESZ nyári táborában is, ami rengeteg érdekességgel várja a fiatalokat Békés-Dánfokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában