bűnesetek

2019.05.16. 11:03

Összességében javultak a mutatók Szeghalmon

A városban valamivel több mint 15 százalékkal kevesebb regisztrált bűncselekmény történt tavaly, mint az azt megelőző évben.

N.-L. V.

A rendőrkapitányságon 157 esetet rögzítettek, mely jóval alatta maradt az elmúlt 8 éves átlagnak. Mindemellett nőtt (15,5 százalékkal) a közterületen elkövetett, kisebb tárgyi súlyú bűncselekmények száma – derült ki a a hatóság beszámolójából a legutóbbi testületi ülésen. Mint ahogy az is, hogy a teljes illetékességi területen 1483 bűncselekmény jutott 100 ezer lakosra. Ez az arányszám 23 százalékos csökkenést mutat 2017-hez képest.

Tavaly összesen 8 testi sértés és 3 kábítószerrel kapcsolatos terjesztői magatartás valósult meg. Ezenfelül 1 rablás, 4 rongálás, 3 jármű önkényes elvétele és 1 alkalommal kiskorú veszélyeztetése történt.

Kedvező továbbá, hogy a garázdaságok száma is mérséklődött, mint ahogy a lakásbetöréseké is (majdnem 75 százalékkal). Emellett javult a kapitányság nyomozáseredménye és kevesebb volt a közúti közlekedési baleset is. A legfőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás, a kanyarodási szabályok, majd az elsőbbségi szabályok megsértése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában