Orosháza

2019.05.29. 17:20

Lehet, idén is Békés megyei lesz a Gazdász Szépe?

Idén negyedik alkalommal hívta életre a Gazdász Szépe versenyt a Jóska Bátyám agrárközösség. Tavaly az orosházi Dalacsi Imola fejére került fel a korona, azonban 2019-ben sem maradunk dél-békési versenyző nélkül.

Horváth Dóra

– Jó ötletnek tartottam kipróbálni magam ebben a versenyben, hiszen még fiatal vagyok, és tényleg az életem a mezőgazdaság. Úgy gondolom, hogy nem mindig a tökéletes külső a fontos egy gazdászlánynál, hanem a szemében csillogó remény és a mosolya. Persze ha az alkalom úgy kívánja, csinosan is fel szoktam öltözni – mondta hírportálunknak az orosházi Szilágyi Szabina, aki úgy döntött, hogy idén ő maga is megméretteti magát a Gazdász Szépe versenyen.

Beküldött fotó

A 23 éves agrár hölgy a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán szerezett januárban kiváló minősítésű mezőgazdasági mérnöki alapfokú diplomát. Hallgatói tevékenységéért és kiemelkedő tanulmányi eredményéért Discipulo Pro Universitate díjjal jutalmazták. Jelenleg keresztféléves képzés keretében vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésre jár.

– Még nappali tagozaton tanulok, de állattenyésztéssel – azon belül pedig sertésekkel és szarvasmarhákkal – szeretnék majd foglalkozni. Én ebbe születtem bele, így nőttem fel, mindig is szerettem az állatokat. Úgy gondolom, ha azt választom a munkámnak, amit szeretek, valójában sosem kell dolgoznom. Nekem a mezőgazdaság jelenti ezt. Ugyan a munka kemény és sokan azt hiszik, hogy nem nőnek való, de én szeretem – mondta Szabina.

A verseny első fordulója június 2-án ér véget. Ha szavazatával támogatni szeretné az orosházi Szilágyi Szabinát, akkor azt ide kattintva teheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában