EP-választás

2019.05.13. 19:55

Gál Kinga: mindannyiunk jövője a tét

Gál Kinga európai parlamenti képviselő tartott fórumot hétfőn Sarkadon, a művelődési központban dr. Kovács József országgyűlési képviselő meghívására, aki elmondta: Gál Kinga 2004 óta képviseli Magyarországot Brüsszelben és Strasborugban, hitelesen tud beszámolni az Európai Parlamentben zajló folyamatokról, vitákról.

Licska Balázs

Fotó: Lehoczky Péter

Gál Kinga az Európai Parlament – mondhatni elhíresült – úgynevezett LIBE bizottságának, azaz az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának az alelnöke. Kiemelte: komoly vitákat tapasztalt meg, például a Magyarországot támadó, elítélő Tavares- és Sargentini-jelentések miatt. Mindig vigasztalta, hogy a nemes ügyért dolgozik, megérte felvállalni ezeket a harcokat.

Fotó: Lehoczky Péter

A mostani, május 26-ai európai parlamenti választáson az Európai Unió és gyermekeink, azaz mindannyiunk jövője a tét – mondta. Gál Kinga szerint az igazi kérdés az, hogy meg tudjuk-e őrizni Európát olyan értékesnek, mint amilyen értékes most, meg tudjuk-e őrizni a keresztény hagyományokat és kultúrát, meg tudjuk-e állítani a bevándorlást.

Hangsúlyozta: a kormánypártok nem értenek egyet semmiféle betelepítéssel, és fontosnak nevezte, hogy az Európai Parlamentben ne a bevándorláspárti, hanem a bevándorlásellenes erők kerüljenek többségbe. A demográfiai problémákat családpolitikával, a családok támogatásával kell megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában