MOL Helyi Érték program

2019.05.23. 11:26

Fél-fél milliót kap egy kétsopronyi és egy eleki egyesület a programjára

Két Békés megyei egyesület is győzött a MOL Helyi Érték programjában. A benzinkutakon leadott közönségszavazatok alapján a Nagycsaládosok Kétsopronyi Egyesülete 2019. évi régiós családi nap Kétsopronyban és a Zártszelvény Sportegyesület Jótékonysági Sport és Családi nap című pályázata került a nyertesek közé. A szervezetek egyenként félmillió forintos támogatásban részesülnek.

N.-L. V.

A helyben született kezdeményezések és összefogások támogatására létrehozott programra összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés és az alapítvány kuratóriumának döntése alapján ezek közül 109 vett részt azon a közönségszavazáson, melyet április folyamán tartottak a MOL töltőállomásokon, országszerte 40 körzetben.

A nyertesek neve a vásárlók és a civil szervezetek szimpatizánsainak szavazatai alapján dőlt el, a nyertes 40 civil szervezet pedig egyenként félmillió forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesül. A győztesek idén május és december között valósítják meg a pályázatukban foglaltakat.

A Zártszelvény SE tagjai (a Gyulai Amazonok társaságában) /Beküldött felvétel/

– Négy kategóriában lehetett pályázni országszerte: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem- fenntarthatóság és társadalom. A legtöbb nyertes projekt a „Jövő generációja” és „Környezetvédelem- fenntarthatóság” kategóriából került ki. Előbbinél gyerekek, fiatalok részvételével, illetve intergenerációs programként valósul meg a pályázat, míg utóbbinál a települési vagy környéki zöld területek rendezése, parkosítás szerepel, mint cél – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

A szavazatokért a legnagyobb verseny a gödöllői-isaszegi- veresegyházi-péceli körzetben zajlott, csak itt több mint 15 ezer szavazatot adtak le a három, versenyben lévő szervezetre, de kiemelkedően aktívak voltak a szavazók Békéscsabán és Vácott is. A projektek a tervek szerint több mint 100 ezer főt mozgósítanak majd, 1200 önkéntest és közel 500 közösségi szolgálatos diákot bevonva.

Békéscsabai körzet:

Nagycsaládosok Kétsopronyi Egyesülete: 2019. évi régiós családi nap Kétsopronyban

Az egyesület 2019-ben ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból rendezik meg a településen a dél-alföldi tagszervezetek számára a „Régiós Családi Nap”-ot közösségteremtési és együttműködési céllal. A községben a családi napnak már tízéves hagyománya van. Családok és egyesületek közötti csapatverseny, tájékozódási kvíz és rajzverseny, lovaskocsikázás, játszóház, színpadi műsorok lesznek a programban.

Elek-Gyulai körzet:

Zártszelvény Sportegyesület: Jótékonysági és családi nap (Elek)

Egész napos jótékonysági sport és családi napot szerveznek Elek város lakói számára, amely a mozgáson kívül hagyományőrző és művészeti programokat is kínál a kisgyermekektől az idősekig, minden korosztálynak. A jótékonysági gyűjtésen befolyt összeget a helyi óvodák és bölcsőde fejlesztésére ajánlják fel.

A MOL társadalmi felelősségvállalásáról

A MOL mint Magyarország legnagyobb vállalata évente mintegy 1,7 milliárd forintot adományoz a különböző társadalmi kezdeményezések számára. A támogatási portfólióban a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem és a szociális ügyek jelennek meg. A vállalat társadalmi felelősségvállalásának jegyében hozta létre 2006-ban az Új Európa Alapítványt, amely 2018-tól MOL Alapítvány néven folytatja tevékenységét.

Az Alapítvány pályázati programjain keresztül évente 140 millió forintot fordít a fiatal sportolók, művészek, a pedagógusok és a gyermekegészségügy támogatására. Ennek eredményeképpen az elmúlt években több mint 4800 fiatal sportolót, tudós- és művészpalántát és csapataikat részesítette a MOL Tehetségtámogató Program támogatásban. A MOL Gyermekgyógyító Program keretében 480 projekt nyert el támogatást 2006 óta, akik több mint 110 ezer gyermek gyógyulásában közreműködtek. A MOL Alapítvány a helyi közösségek támogatását és az önkéntesség népszerűsítését 2014-2017 között a KÖSZ! Program, 2018-tól a Helyi Érték Program keretében végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában