Ep-választás

2019.05.18. 07:35

Bakondi György: Európa erős tagállamok erős szövetsége legyen!

Magyarország a lakosság akaratát teljesíti. Magyarország európai szeretne lenni és maradni, de szeretne szuverén, családtámogatásokra építő, biztonságot jelentő, hosszú távú jövőt Európában – hangsúlyozta dr. Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a pénteken este a gyulai Vigadóban megtartott lakossági fórumon. Az eseményen dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, kiemelve a jövő vasárnapi EP-választás fontosságát. Elmondta, igyekeztek minden információt megadni az embereknek a közelgő voksoláshoz.

P. G.

– Szeretnénk olyan európai jövőt biztosítani, ami nemzetünk érdeke – húzta alá.

– Mi úgy gondoljuk, hogy az a helyes, ha Európa erős tagállamok erős szövetsége lenne – szögezte le dr. Bakondi György. A belbiztonsági főtanácsadó szólt arról, hogy hazánk bebizonyította, az illegális migrációt a szárazföldön meg lehet állítani. Ez csak politikai akarat és források kérdése.

Fotó: Lehoczky Péter

Kitért arra is, hogy 2015 óta 35 súlyos terrorcselekmény történt Európában, amelyekben háromszázan haltak és 1500-an sebesültek meg. Valamennyi eset muszlim terrorcselekmény volt.

– Az iszlám megjelenését, agresszív terjeszkedését Európa nem érzékeli, nem védekezik sem a határoknál, sem egyéb módon. Több helyen a titkosszolgálatokat és a rendőrséget legyengítették politikai megfontolásból, miközben a migránsok nőket és gyerekeket erőszakolnak meg – folytatta a gondolatot. Az elhibázott intézkedések olyan mérvűek, hogy Belgiumban például nem lehet este 10 és reggel 6 óra között házkutatást tartani. Az EU egyik legnagyobb hibája az elhibázott migrációs politika, bár dr. Bakondi György meglátása szerint nem biztos, hogy ezt szándékosan nem így akarták. Vannak olyan nézetek, amelyek szerint munkaerőt akarnak, de akkor – tette fel a kérdést – miért nem biztosítanak a szakmunkásoknak vízumot és zöld kártyát.

– Van egy jól fizetett politikusokból, megmondó emberekből, médiamunkásokból álló kör, amely megmondja, hogy mit kell gondolni, és aki attól eltér, azzal furcsa dolgok történnek – fogalmazott. – Elkezdték a keresztény hagyományok felbontását, miközben a migránsok nem mindegyike, de jelentős része veszélyes.

Utóbbiakkal kapcsolatban a fiatal, kiképzésben részesült, már harcokban részt vett, embert is ölt illegalitásba húzódó katonákat, alvó ügynököket említette példaként elsőként. Őket a szír, nigériai, iraki titkosszolgálat volt tisztjei igyekeznek hálózatba szervezni, logisztikailag segíteni. S vannak a hittérítők, akik a csalódott migránsokat és az identitásukat kereső harmadik generációs fiatalokat célozzák meg. A főtanácsadó nyomatékosította, az unióban a fő kérdésnek a migráció és a kapcsolódó terrorizmus számít, éppen ezért a közelgő EP-választás tétje is az, hogy sikerül-e megállítani a bevándorláspárti erőket.

Dr. Bakondi György a fórum zárásaként kérdésekre is válaszolt. Egy geszti lakos arról érdeklődött, hogy bár talán az elterelések eredményeként a migrációs nyomás kicsit csökkent a területen, lesz-e határkerítés a magyar-román határon.

Dr. Bakondi György elmondta, szó sincs arról, hogy a migrációs nyomás alábbhagyott volna. Az idei évben több mint duplájára növekedett a román határszakasz aktivitása. A románok ugyanakkor elég jól védik Szerbiával közös határukat is, relatíve kevesen jutnak át hozzájuk. Akik ezt mégis elérik, azok túlnyomó részét a magyar határnál elfogják. Ha pedig valaki átjutna Magyarországra, azt szintén elfogják, és visszaküldik. A kerítéselemek rendelkezésre állnak, akár órákon belül el lehetne kezdeni az építkezést, de jelenleg nincs olyan helyzet, ami ezt szükségessé tenné, s reméli, nem is kell erre sort keríteni, különösen, mert sok magyar él a határ túl oldalán.

Zárszót mondott dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, aki kiemelte: dr. Kovács József arról tájékoztatta, hogy jóval több mint 18 ezer aláírás gyűlt össze a választókerületben, ami nagyon erős kiállást jelent Orbán Viktor programja mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában