elismerés

2019.05.28. 20:10

Békésen ismét átadták a KÉSZ-díjat

Sipos Lászlóné dr. Kovács Mária pedagógus vehette át idén a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezete által alapított elismerést, a KÉSZ-díjat a helyi galériában megtartott keddi ünnepségen.

P. G.

Az eseményen dr. Pálmai Tamás, a KÉSZ békési szervezetének tagja köszöntötte a megjelenteket, majd az ünnepi műsorban a hagyományoknak megfelelően a díjazott akkor még titokban tartott személyéhez fűződő alkotások hangoztak el. Szeverényi Barnabás Thomas Mann József és testvérei című művéből olvasott fel részleteket. Meister Éva Cseh Tamás-dalokat énekelt. A kitüntetett kedvenc könyve Thomas Mann alkotása, míg kedvenc előadója Cseh Tamás.

Sipos Lászlóné dr. Kovács Mária kapta meg az elismerést /A szerző felvétele/

A díjazott méltatását dr. H. Kovács Eszter mondta el. A személyes hangvételű laudációban elhangzott, a díjazott az egri főiskola magyar–angol nyelv tanárképző szakán szerezte első diplomáját. 1977-től 1994-ig magyar–angol szakos tanárként a csabai Rózsa Ferenc gimnáziumban tanított.

1980 és 83 között az ELTE BTK-án magyar nyelv és irodalomból egyetemi diplomát, 1986-ban egyetemi doktori címet szerzett mai magyar nyelvészet és stilisztika témában. 1994-től 1996-ig a Békéscsabai Evangélikus Gimnáziumban tanított. Még 1996-ban a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Karán főiskolai docens lett. Ugyanitt 2004-től 2012-ig, nyugdíjazásáig főiskolai tanár.

Ez idő alatt 1997 és 2000 között az ELTE BTK-nak PhD magyar nyelvészeti doktori programjában vett részt. 2003-ban magyar nyelvtudományból PhD fokozatot szerzett. Több publikáció fűződik nevéhez, valamint választott tisztviselője a Drámapedagógiai Társaság Tanácsának is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában