Finnek jártak Békéscsabán

2019.05.14. 17:18

Az északiak rendkívül nyitottak és érdeklődőek a magyarok iránt

Tizennyolc finn töltött néhány napot Békéscsabán, a csapat hétfő este egy mondhatni búcsúvacsorán vett részt a CsabaParkban – mondta hírportálunknak Lupták Zoltán, a Békéscsabai Magyar-Finn Baráti Kör tagja, a helsinki magyar nagykövetség egykori tanácsosa.

L. B.

A baráti kör által szervezett programokon kívül a tagok a családjaik körében is vendégül láttak egy-egy északi házaspárt, bemutatták nekik a város és a környék, így például Gyula és Szarvas nevezetességeit – részletezte Lupták Zoltán.

Hétfő este tartottak a búcsúvacsorát a CsabaParkban /Fotó: Imre György/

A vendégeket a városházán is fogadták, Szántó Zsolt, a polgármesteri kabinetfőnöke kalauzolta őket.

Békéscsaba után a Balatont, pontosabban Tihanyt, majd a fővárost keresik fel a finnek, akik összesen nagyjából egy hetet töltenek Magyarországon.

Lupták Zoltán elmondta, hogy a baráti kör és a Békéscsaba finnországi testvérvárosában, Mikkeliben működő finn-magyar társaság közötti együttműködés immár több mint harmincéves múltra tekint vissza. Az északiak szívesen jönnek Békéscsabára, mindig kellemes meglepetések érik őket, rendkívül nyitottak és érdeklődőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában