EP-választás

2019.05.22. 10:32

A szavazólapok már megérkeztek a vasárnapi választásra

Május 26-án, vasárnap tartják Magyarországon az európai parlamenti választást. Ezúttal csak pártlistákra lehet szavazni, és az egész ország egyetlen szavazókörnek számít, Magyarország 21 képviselői hellyel gazdálkodhat.

L. B.

Fotó: Imre György

A választópolgároknak személyi igazolványt vagy útlevelet vagy vezetői engedélyt, illetve a lakcím igazolására alkalmas dokumentumot kell magukkal vinniük, és 6 órától 19 óráig járulhatnak az urnák elé.

A szavazólapok egyébként múlt héten érkeztek meg Békés megyébe, a négy választókerület székhelyére, így Békéscsabára, Békésre, Gyulára és Orosházára.

A békéscsabai választási iroda vezetőhelyettese, dr. Kiss Gyula békéscsabai aljegyző elmondta, hogy múlt hét szerda óta töltik fel az urnákat a szavazólapokkal és a voksoláshoz szükséges kellékekkel, így például táblákkal, bélyegzőkkel. Hozzáfűzte: a békéscsabai választókerülethez a megyeszékhely mellett kilenc település tartozik, a helyi választási irodák munkatársai ma vitték, viszik el a szavazólapokat. Békéscsabán egyébként 68 szavazókörben lehet voksolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában