videóval

2019.05.26. 06:55

A kisgyermekek kívántak, mi pedig valóra váltottuk álmaikat

Hercegnőket koronáztunk, rendőrségi bemutatót szerveztünk, távolsági autóbuszon jártunk, füvet nyírtunk a csabai stadionban és ételallergiás kislányt vittünk étterembe, hogy valóra válthassuk Békés megye apróságainak álmait gyermeknap alkalmából.

Vásári Erzsébet

Május utolsó vasárnapja a szülők legféltettebb kincséről szól. A nemzetközi gyermeknap apropójából Békés megye gyermekeinek kívánságait vártuk, hogy teljesíthessük azokat. Szerkesztőségünket május 20-ig jobbnál jobb kérések árasztották el, így nehéz dolgunk volt a választásban. Igyekeztünk ezek közül a legtöbb ötletet megvalósítani, így összesen hat alkalommal szerezhettünk örömteli pillanatokat az elmúlt napokban. Összeállításunkban ezek közül válogattunk.

Hercegnőket koronáztunk

Besenyei Lili és Mimi édesapja, Krisztián azzal a kéréssel fordult hozzánk, miszerint három- és egyéves kislányai egy igazi királynővel szeretnének találkozni, aki egy oklevéllel tanúsítaná nekik, hogy nem csak az apukájuk számára hercegnők. A kívánság teljesítésére Szarvas Andreát, Magyarország szépét kértük fel, aki örömmel segített.

Lili és Mimi Szarvas Andreától kapott koronát

A találkozón Besenyei Krisztián elmondta, felhívásunkra azért jelentkezett, mert a hercegnők és királynők töltik ki mindennapjaikat. Gyermekei legfőbb szórakozása ugyanis a Barbie babázás és a Disney-mesék nézése, és öltöztetésükben is szinte mindig ezt az irányt követik, gyakran pörgős szoknyát kérnek édesanyjuktól.

Besenyei Lili kérdésünkre elmondta, nagyon örül annak, hogy találkozhatott egy királynővel. Hozzátette, a tőle kapott koronát ezentúl mindig hordani fogja, és az oklevélre is vigyázni fog, amin hercegnővé avatta Magyarország ­szépe.

Rendőrségi bemutatót szerveztünk

A muronyi óvodából két kívánság is érkezett. Az egyiket Madarász Ágnestől, a Fürge gyík csoport óvónőjétől kaptuk, a másikat pedig Békészki Botond és Koppány édesanyja, Kiss Angéla küldte.

A kérések nemcsak egy helyszínről jöttek, hanem témájuk is azonos volt, ugyanis mindkettő a gyermekek rendőrök iránti rajongásáról szólt, ezért úgy döntöttünk, összehozzuk a találkozásukat. Utóbbiban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai voltak segítségünkre, akik egy járőrautóval és néhány felszereléssel érkeztek az óvodába, melyekről elmesélték a kicsiknek, hogyan segítik őket munkájukban.

Madarász Ágnes a bemutató előtt elmondta, ballagóajándéknak szánta kérését nagycsoportosai számára. Témája azért éppen a rendőrség, mert óvodásai – akik között a fiúk vannak többségben – folyton rendőröset játszanak. Ilyenkor azonban mindig csak a játék bilincs és fegyver kerül elő eszköztárukból, és a bűnözők elfogását imitálják. Szerette volna, ha egy kicsit jobban belelátnak rendfenntartóink munkájába és egy kisebb bemutatón vehetnek részt.

A muronyi óvodások a bemutatón kipróbálhatták a rendőrök kellékeit

Békészki Botond elárulta, azért szereti a rendőröket, mert szerinte vagányak, amikor megbilincselik a bűnözőket. Ugyan nem akar rendőr lenni, de minden érdekli, ami velük kapcsolatos. A nagycsoportos Donkó Nándor viszont a rendőrségnél szeretne dolgozni felnőtt korában, mert nagyon tetszenek neki az autók, amivel járőröznek és az, ahogyan elkapják velük a rossz embereket. Mindketten hangsúlyozták, egy álmuk vált valóra azzal, hogy óvodájukban találkozhattak példaképeikkel.

Kiss Angéla beszámolója szerint azért írt szerkesztőségünknek, mert gyermekei állandóan és mindennel rendőröset játszanak. Ha például egy nagyobb kartondoboz akad kezükbe, azt biztosan járőrautóvá alakítják, továbbá számtalan rendőrös játékuk van, és még a kerékpárjuk is police feliratú. Ezért szerette volna, ha közelebbről is találkozhatnak velük, és beülhetnek az autójukba.

Távolsági autóbuszt tanulmányoztunk

Frankné Forgács Anita hét- éves kisfia, Máté kívánságát tolmácsolta. Leveléből megtudhattuk, gyermeke évek óta szereti és gyűjti a játék buszokat, melyekből már közel hetven darab van otthonukban. Eddig azonban közelebből csupán egy kirándulóbuszon ülhetett, és szeretne egy napi forgalomban lévő, távolsági járműbe is beülni. Álma teljesítésében a DAKK Zrt. volt segítségünkre, melynek munkatársa örömmel vezette körbe és mutatta be Máténak, illetve barátjának egyik autóbuszukat.

Frank Máténak Szota Róbert mutatta be azt az autóbuszt, amivel Zalaegerszegre szállít utasokat

Frank Máté élménye teljesítésekor elmondta, eddig még csak egy kirándulóbuszon ült, illetve azon a helyközi járaton, amivel anyukája utazik a munkahelyére. Nagy izgalommal várta, hogy végre egy komolyabb járműre is felülhessen. Azzal pedig, hogy a szerdai zalaegerszegi járat minden részletét megismerhette annak sofőrjétől, és még egy tiszteletbeli buszsofőr kitűzőt is kapott tőle, az álma válhatott valóra. Mátét barátja, Forgács Norbert kísérte el a kalandra, aki nagyon örült, hogy részt vehetett a programon.

Lenyírtuk a Kórház utcai stadion füvét

A hatéves Tiba Csaba kívánságát édesanyja, Tibáné Kanalas Ilona továbbította szerkesztőségünkbe. Beszámolója szerint kisfia rajong a fűnyíró traktorokért, és minden vágya, hogy kipróbálhasson egyet a békéscsabai Kórház utcai stadionban. Ennek megszervezésében Molnár Balázs, az Előre 1912 marketing- és kommunikációs munkatársa volt segítségünkre, akitől megtudtuk, mindig szívesen vesznek részt olyan akciókban, amivel örömet szerezhetnek a gyerekeknek.

Tiba Csaba rajong a fűnyírókért /A szerző felvétele/

Tibáné Kanalas Ilona elmondta, meglepetés volt fiuk számára a kívánság teljesülése. Csak akkor szerzett tudomást róla, amikor péntek reggel megérkeztek a sportpályához. Kisfia már egyéves kora óta rendszeresen besegít otthon a gyepgondozásban, és saját kézi fűnyírója is van már, illetve egész játékgyűjteménnyel rendelkezik ebben a témában. Hozzátette, náluk emiatt szinte mindennapos tevékenység a kertészkedés. Tiba Csaba elmondta, először van a csabai futballpályán, és nagy boldogság neki, hogy füvet nyírhat rajta, amit eddig csak otthonukban tehetett meg.

Étterembe mentünk

A hatéves Pardi Laura kívánságát nagymamája, Dutkon Tünde írta meg nekünk. Unokája súlyos ételallergiás – nem fogyaszthat tejfehérjét, tojást, szóját, zellert, kakaót, hagymát, citrusféléket, barackot, dinnyét, mogyorót, paradicsomot sem –, és minden vágya, hogy újra étteremben ehessen, ahogyan a betegsége előtt is.

Laura kívánságát nagymamája küldte be

Laura álmának valóra váltásában a békéscsabai Kornélia étterem volt segítségünkre. Főszakácsuk, Fodor Mihály elmondta, konyhájukon rendszeresen készítenek különböző diétáknak megfelelő ételeket, és szívesen főznek a kislánynak. Dutkon Tünde elmondta, unokája allergiája nagyon megnehezíti napjaikat, hiszen mindent külön kell elkészíteni neki, és az alapanyagokat is nagyon meg kell válogatniuk. Laurával együtt hangsúlyozták, külön öröm volt számukra, hogy olyan fogásokkal várták őket, amik a gyermek kedvencei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában