Pódiumbeszélgetés

2019.05.23. 14:15

A biztonságos Európáról beszélgettek

Szakértők beszélgettek a biztonságos Európáról szerda este a megyeszékhelyen, a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az est fővédnöke Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője volt, a meghívott előadók pedig többek közt a migrációs válság okait, annak hatásait és következményeit boncolgatták. Mindezek mellett az európai keresztény kultúra védelméről is szó esett, de a vendégek kitértek a közelgő európai parlamenti választásokra is.

Dr. Simon János politológus kiemelte, a vasárnapi választások tétje Európa jövője. Elmondása szerint amennyiben a politikai erőviszonyok úgy alakulnak, hogy a megválasztott képviselők meg tudják védeni a hagyományos keresztény alapú Európát, akkor a kontinensnek biztosított a hosszú távú jövője. Hozzátette, Európa legnagyobb értéke a magas színvonalú munkakultúra, ha viszont ezt lerontják, akkor Európa fejlődőképessége esik vissza.

Fotó: Lehoczky Péter

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő elmondta, Németországban a migráció eddig 100 milliárd euróba került, ami véleménye szerint sosem fog megtérülni, mivel például a munkaerőhiányra se kínál megoldást. A német munkaügyi hivatal elnökére hivatkozva kijelentette, a beérkező emberek 90 százaléka még saját nyelvén is analfabéta, tehát elmondása szerint ezeket az embereket nem lehet integrálni a munkaerőpiacon.

Német Ferenc biztonsági szakértő szerint a hazánkba érkezők ellátása megterheli az ország szociális rendszerét, a gazdaságot, és a közigazgatást is. A felhasznált forrásokat pedig másra is lehetne használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában