galériával

2019.04.05. 12:45

Minden ápolási szituációval találkozhatnak a Skill laborban

A mai legkorszerűbb eszközökkel felszerelt oktatókórházi Skill labort alakítanak ki a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) Réthy Pál Tagkórházában, Békéscsabán egy EFOP-os pályázat keretein belül, ami egy kockázatmentes, magas szintű gyakorlási lehetőséget ad majd az ápolási feladatok szakterületén a régió egészségügyi dolgozói számára.

V. E.

Az intézmény egy bemutatóval egybekötött szakmai fórumot tartott pénteken, ahol a jelenlévők megismerkedhettek a laborban megvalósuló oktatás lehetőségeivel.

A programon elsőként dr. Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elhangzott, a pályázaton keresztül több, mint 250 millió forint értékben tudnak olyan eszközöket hozni a kórházba, melyek segítségével azokat a készségfejlesztéseket, szinten tartó tanfolyamokat és oktatásokat tudják majd elvégezni, melyek a szegedi egyetem koordinálásával valósulhatnak meg.

Prof. dr. Boros Mihály tanszékvezető egyetemi tanár, igazgató bevezetőjében elhangzott, a Skill labor program utolsó állomásához érkeztek el Békéscsabára. Hozzátette, egy olyan folyamatnak lehet részese a csabai intézmény, amely évtizedekkel ezelőtt indult el és forradalmi változás elé állítja az egészségügyi felsőoktatást. Szerencsés helyzetnek tartja, hogy ebben az egyetemeken túl a kórházak is részt vehetnek, ráadásul egyenrangú partnerekként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában