Galériával

2019.04.07. 15:21

Kétszázan vettek részt a nagy sikerű jótékonysági esten Gyulán

Negyedik alkalommal rendezték meg Gyulán a Kikeleti Katicás Vigasság névre keresztelt jótékonysági estet. A rendezvényen cukorbeteg gyerekeknek gyűjtöttek pénzt.

G. P.

Mintegy kétszáz érdeklődő részvételével, immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Kikeleti Katicás Vigasság elnevezésű jótékonysági estet a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért szombaton este a gyulai Vigadóban.

Az eseményen a cukorbeteg fiatalok köszöntötték a megjelenteket, beszédet mondott dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere, fővédnök és Kosznáné dr. Pule Ilona, az alapítvány elnöke, az est házigazdája. Bemutatták az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló Diaboló-karmák című filmet, ami egy új szempontból mutatta be a gyermekkori cukorbetegségeket.

Ezt követően újabb kisfilm következett: a Szerinted? Szerintünk...arra kereste a választ, hogy mit mond az embereknek a nullás csomag, a hipós táska és hogy hol vannak a Langerhans-szigetek. Fellépett a CCC, a 18 édesanyát tömörítő Ciki Cuki Tánccsoport, amely néptáncokat adott elő, majd zenélt a Weekend zenekar.

Az alapítvány munkájának elismertségét jelzi, hogy az estre több száz tombolatárgy gyűlt össze. A program bevételéből olyan eszközöket vásárolnak, amelyek a cukorbeteg gyermekek szövődménymentességét segítik elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában