TeSzedd!

2019.03.24. 11:25

Több száz zsák telt meg szeméttel az akció keretében

Hatalmas érdeklődés övezte térségünkben is a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. Az résztvevők többek között Murony, Szabadkígyós, Elek, Orosháza, Mezőkovácsháza és Mezőhegyes egyes részeit tisztították meg az elmúlt napokban.

Cs. I. - N.-L. V.

A muronyi, március 20-ai program koordinátora Czikkelyné Fodor Tünde volt. A helyszínen óvodások, iskolások, pedagógusok, az Alapszolgáltatási Központ dolgozói és a Baptista Szeretetszolgálat tagjai fogtak össze, s mintegy 10 zsák szemetet sikerült összeszedniük a községben és annak környékén.

Eleken is szép számban gyűltek össze a lelkes segítők. A helyi általános iskolás diákok, tanáraik és szülők a település összes utcáját, a teljes közterületet bejárták, megtisztították a szeméttől szombaton; mintegy 65 darab 120 literes zsákot töltöttek meg. A dr. Mester György Általános Iskola diákjai ráadásul szemétszedés közben egy idős nőnek is besegítettek a fametszésben.

Az eleki önkéntesek a város minden utcáját végigjárták /Beküldött fotó/

Szabadkígyóson Szászné Botos Hajnalka szervezésének köszönhetően valósult meg a program, melyre helyiek, újkígyósiak és békéscsabaiak is érkeztek. Az önkéntesek körülbelül 6 köbméter szemetet szedtek össze a község közigazgatási területén, Békéscsaba és Szabadkígyós között. A munkát az önkormányzat is segítette.

Orosházán az önkéntesek mellett az önkormányzati intézmények munkatársai is szedték a hulladékot. Megtisztították a Rozmaring utca környékét, a Táncsics gimnázium parkolójából indulva a Dózsa György utcát a szikháti menhelyig. Összesen 92 zsák szemetet gyűjtöttek.

Mezőkovácsházán is sokan dolgoztak, és Varga Gusztáv polgármester is bekapcsolódott a csapatok munkájába. Az adományok háza, a JóLélek Egyesület tagjai a 67-es majori bekötő út egy szakaszát tették rendbe. A polgármesteri hivatal dolgozói a régi temető egy részét, a strand előtti területet, a rendezvényteret tisztították, a Kézműves Kör Egyesület a régi temető jelentős részét szabadították meg a szeméttől szombaton és vasárnap.

Mezőhegyesen a Kozma szakképző iskola közel száz fős létszámban (diákok, pedagógusok) a néhai cukorgyár mögötti területen, a 17. major előterében található erdőben, illetve a Békás-tó – Árokospuszta (39. major) közti útszakaszon, az erdősáv mentén gyűjtötte a szétszórt hulladékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában