kutyatámadás

2019.03.16. 15:32

Széttépett egy spánielt egy nagy testű kutya Békéscsabán

Halálra marcangolt egy spániel keverék kutyát egy akita (Japánból származó, nagy testű kutyafajta) pénteken Békéscsabán. A nagyobb állat a Rexi névre keresztelt eb nyakát és gerincét támadta, így az sokkos állapotba került és kivérzett – írja egy olvasónk a szerkesztőséghez eljuttatott levelében. A rendőrség a helyszíni intézkedés során megállapította, nem történt jogsértés, ezért nem indítottak eljárást az ügyben.

N.-L. V.

Horrorisztikus történetről számolt be egy olvasónk a portálunknak küldött levelében. Mint írja, tragikus esemény történt pénteken délután a megyeszékhelyen. Szomszédja fekete spániel kutyáját, Rexit halálra marcangolta egy tőlük nem messze lakó 50 kilós akita.

Esélye sem volt a kis termetű kutyának a majd 50 kilós ebbel szemben /Illusztráció: Shutterstock/

Az egyéves kan eb, Negró egy idősebb férfi tulajdonában van. Az üzenetíró szerint a támadásban az a felfoghatatlan, hogy korábban a két kutya sokat sétált és játszott egymással. Így most nem értik, miért történt meg az eset.

– Félünk. Féltjük a kutyáinkat és gyermekeinket, a biztonságunkat. Egy hozzáértő kézben ilyen soha sem történhetett volna meg. Az idős úr napi szinten beviszi az akita kutyáját a játszótérre és ott szabadon futtatja. Az eb a kerítést minden gond nélkül képes lenne átugrani, nem mellesleg szabályt sért ezzel a magatartással. Ezért is kell kutyafuttató a városba, hogy ne a játszótereket nézzék annak a kutyások – véli az elpusztult állat gazdájának szomszédja.

Tudomása szerint a kutya egy egyszobás lakásban él az idős tulajdonosával, ami szerinte nem ideális környezet egy ilyen nagytestű állatnak.

– Az egyéves kan kutya hatalmas, erős, félelmetes a látványa is, ahogy az idős gazdáját maga után vonszolja. Megtörtént eset volt az is, mikor az akita neki akart menni egy másik környékbeli kutyának, a bácsi elesett, az eb húzta maga után a földön miközben a bácsi kétségbeesetten próbálta visszafogni az erős állatot. Akkor nem történt baj, de pénteken Rexi nyakát és gerincét érte támadás, sokkos állapotba került és kivérzett – foglalta össze a levélíró a történteket.

Megkerestük az ügyben a rendőrséget, megerősítették a fentebb olvasottakat. Tájékoztatásuk szerint a rendőrök kimentek a bejelentésre, a helyszínen tapasztaltak alapján viszont nem merült fel jogsértés, ezért nem indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában