Voks 24

2024.05.01. 14:02

Szentkirályi Alexandra tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes Budapestet ígér (videó)

„Azt ígérem, hogy ha én leszek a főpolgármester, haladni fog ez a város a szó szoros és átvitt értelmében is, meg fog szabadulni a bénító közlekedési káosztól, tiszta, rendezett közterek fognak minket várni" – mondta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerdán, a Városligetben tartott sajtótájékoztatóján.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2024. május 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

 A főpolgármester-jelölt hozzátette, 

ha ő nyeri a főpolgármester-választást, onnantól „nem Gyurcsány Ferenc emberei fogják a városházán foglalni azokat a helyeket, amiket azok elől vesznek el, akik dolgozni szeretnének ezért a városért, többek közt én és a kollégáim is ilyenek vagyunk”.

Kijelentette: a következő napokban és hetekben azon fog dolgozni, hogy minél többet beszéljen Budapest ügyeiről, a fővárost érintő saját terveiről, és a Gyurcsány–Karácsony koalíciót megszüntesse a városházán. 

Lehessen végre a budapestiek valódi ügyeivel foglalkozni ahelyett, hogy most Gyurcsány Ferenc ügyei élveznek prioritást. Én erre készülök, erre vállalkozom

 – emelte ki.

Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy a Városligetben egy másik rendezvényen újabb bizonyítékát láthatják az emberek annak, hogyan „borul össze a Gyurcsány–Karácsony koalíció”, amire az elmúlt hetekben is volt példa, hiszen közös kampányrendezvényt is tartottak. 

Ezek után nem is lepődhetünk meg azon, hogy nem csak a munkanapjaikat, hanem a munkaszüneti napot is együtt töltik a Városligetben

– jegyezte meg a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Úgy fogalmazott, „volt képük ezt az eseményt abba a Városligetbe szervezni, amit egyébként a kormány újított fel, az akkori fővárosi vezetés aktív együttműködésével”.

A tízéves Liget Projekt keretében egy világszínvonalú, a budapestiek által is nagyon kedvelt kulturális fejlesztés valósult meg. Megújult többek közt az Olof Palme ház, felépült a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, valamint egy nagy játszótér, amelyet „imádnak a budapesti szülők és gyerekek”. 

 A fejlesztések keretében a Városliget több mint negyedmillió négyzetméter zöldfelülettel bővült, 72 000 négyzetméter burkolt felületet bontottak el, több mint 500 lombos fát, 130 fenyőt, csaknem 70 000 cserjét és több mint 700 000 évelőt ültettek

 – idézte fel a politikus.

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje (b) a Városligetben, ahol később sajtótájékoztatót tartott 2024. május 1-jén
Fotó: Purger Tamás / Forrás:  MTI

Azt hiszem, hogy a budapestiek minden nap, amikor használják a ligetet, akkor szavaznak a lábukkal, és amellett szavaznak, hogy ez egy jó beruházás, jó projekt volt

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. 

Hozzátette: 

ugyanezek az emberek, akik néhány száz méterre tőlünk, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc városligeti majálist tartanak, ők voltak, akik gyakorlatilag a fákhoz kötözték magukat anno, hogy ez a projekt ne valósulhasson meg.

Úgy vélte, 

ez a hozzáállás az, ami most is egy helyben toporogva tartja Budapestet, „hogy ne épüljön semmi, és aki valamit akar csinálni, az inkább ne csináljon semmit”.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje jelezte: a következő napokban és hetekben is járja majd a fővárosi kerületeket és folytatja a kampányt.

Szentkirályi Alexandra: felháborító Karácsony Gergely műmacsó stílusa!

„Azzal, ahogy folyamatosan kivagyi, arrogáns megjegyzéseket tesz női kihívójára, nemcsak azt árulja el, hogy tele a gatya, de még meg is sért ötmillió magyar nőt az országban. Én, nő létemre sokkal tökösebben vezetném a várost, mint Karácsony!” – írta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában