Vádirat

2024.05.01. 15:06

Pénzt loptak egy ittas férfitól Battonyán

Kifosztás bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 22 éves büntetlen előéletű battonyai férfit, aki egy padon alvó férfit szabadított meg a pénzétől – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Dinya Magdolna

A járási ügyészség indítványa alapján a bíróság több mint 55 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben és az eljárás során felmerült 28 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie. Az ítélet jogerős.

Sleeping,Homeless,Man,On,The,Bench
Alvás közben lopták meg az ittas férfit Fotó: Shutterstock
Fotó: shutterstock.com

A sértett, délutáni-esti órákban egy battonyai sörözőben nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd ittassága miatt az italbolt előtti padon ülve elaludt. A fiatal férfi a késő esti órákban odament az italbolt előtt a padon ülő és ittas állapota miatt mélyen alvó sértetthez, majd az általa is felismerten védekezésre képtelen sértett nadrágjának hátsó zsebéből a pénztárcáját kiemelte, és abból elvett 120 ezer forint készpénzt. A terhelt ezt követően a pénztárcát a sértett hátsó zsebébe visszatette, majd távozott a helyszínről. Az eltulajdonított készpénzből 55 ezer ötszáz forintot ételre és alkoholra költött, míg 64 ezer ötszáz forintot lefoglaltak tőle és visszaadták a sértettnek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában