beruházások, galériával

2019.03.26. 13:06

Minden sarkadié az érdem

Beruházások sora valósult meg, van folyamatban és várható a közeljövőben Sarkadon – mondta dr. Mokán István polgármester. Kiemelte: ez minden sarkadi közös sikere.

A városvezető sorolta, hogy tavaly korszerűsítették a középiskola épületét és tornatermét, sportparkot építettek, fejlesztették a központi orvosi rendelőt, illetve az első világháborús emlékmű környezetét, eszközöket szereztek be a kistérségi járóbeteg-szakellátó központba. A közlekedésfejlesztési projekt során térköves, egyesített gyalog- és kerékpárút épült a Kossuth utcában, parkolókat alakítottak ki az Iskola utcában, a Gyulai úton, a városháza mellett és a Kossuth utcában, illetve három gyalogos-átkelőhelyet is építettek.

Dr. Mokán István polgármester

– A fejlesztések sora azonban ezekkel nem ért véget, több projekt van folyamatban jelenleg is – hangsúlyozta dr. Mokán István. Részletezte, hogy megfelelő ütemben zajlik 360 millió forintból az új bölcsőde építése, a polgármesteri hivatal korszerűsítése, megújul az Epreskert és a Vasút utcai óvoda. Önkormányzati lakásokat alakítanak ki, térfigyelő kamerákat telepítenek, közösségi házzá válik a volt tüdőgondozó épülete, aszfaltburkolatú utat építenek a Mátyás utcában.

Halad az öko- és aktív turisztika fejlesztését célzó beruházás Ökörörménynél és az Éden-tavaknál. Az Éden-tavaknál a szigeten egy közösségi tér, csarnok épül; sétányokat, gépkocsileállókat alakítanak ki; a két tó között egy ötszintes kilátót építenek, a tóparton pedig egy filagóriát.

Még idén elrajtol a Kossuth utcai általános iskola infrastrukturális fejlesztése, eszközbeszerzése és egy városi tornacsarnok építése 814 millió forintból. A Szent István tér fejlesztése, a Körös utcában sétány létesítése, a piacon vásárcsarnok építése szintén rövidesen megvalósul. Megújul a városi képtár és a Kónya emlékszoba épülete, a Gyulai úti általános iskolánál tálalókonyha épül, felújítják a Béke sétányt, kerékpárút épül az Anti úton és az Éden-tavak körül.

Ugyancsak ebben az évben elkezdődik a tanuszoda építése, a kormányhivatal beruházásában a járási hivatal épületének bővítése. A közútkezelővel együttműködésben elrajtol az Anti és a Gyulai út kereszteződésében a körforgalom kialakítása, annak közepére szökőkutat álmodtak meg.

Az Éden-tavak környéke még szebbé válik a fejlesztések révén

Családban gondolkodnak

Hangsúlyos Sarkadon az, hogy közösséget kovácsoló programokat szervezzenek, hiszen a városban 10 ezer lelkes, de az egész kistérséget tekintve 24 ezer lelkes családban gondolkodnak – emelte ki dr. Mokán István.

Az új évet telt házas partnertalálkozóval nyitották, nemrég hatalmas sikerrel, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első kolbászversenyt és a pálinkamustrát.

Már most készülnek a megye legnagyobb, kétnapos majálisára. Április 30-án fáklyás felvonulás lesz és Grund-koncert, május 1-jén lovasprogramoknak, horgászversenynek, illetve gyermekszigetnek, családi programoknak ad otthont az Éden-tó, a vásártér és az Anti úti sportpálya. Fellép az Antovszki Band, Bunyós Pityu, a Show & Bors, a sztárvendég az R-GO lesz.

Színvonalas gyermeknappal készülnek, ősszel megünneplik az idősek világnapját és szüreti felvonulás is lesz. Augusztus 18-án, 19-én és 20-án azt ünneplik, hogy 30 éve Sarkadot ismét várossá nyilvánították, a nyitónapon Sarkadon lesz a megyei horgász- és vadásznap.

Utakat, járdákat építenének, újítanának fel több helyszínen

Vannak benyújtott és eddig el nem bírált pályázatai a városnak – mondta dr. Mokán István, sorolva, hogy rendbe tennék a Táncsics teret és a Kossuth-kertet, fejlesztenék a piacot, iparterületet alakítanának ki a Sarkadkeresztúri úton, korszerűsítenék a Kossuth utcai óvodát és a Zsarói utcát.

Számos további fejlesztési tervvel bír Sarkad, utakat, bicikliutakat, járdákat újítanának fel és építenének pályázatok segítségével, újabb játszótereket létesítenének, korszerűsítenék az Almásy-kúriát és a Gyulai úti általános iskolát, a közvilágítás rendszerét, az óvodákat tornaszobákkal bővítenék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában