beruházás

2019.03.21. 17:20

Megújult a gyulai közüzem épülete

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a Gyulai Közüzemi NKft. 193,7 millió forintból felújított székházát. A beruházás 160 millió forintos pályázati támogatás, valamint az önkormányzat és a városi tulajdonú cég által biztosított saját forrásból valósult meg.

Papp Gábor

Daróczi László, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az 1970-ben elkészült épületre már alaposan ráfért a rekonstrukció. A fejlesztés részeként az épület hőszigetelést kapott, csaknem 45 nyílászárót építettek be, víz-víz hőszivattyús rendszert alakítottak ki a hűtés-fűtés biztosítása érdekében, akadálymentési munkálatok is zajlottak, illetve vezetékrendszert is lefektettek jövőbeni lehetséges fejlesztések számára.

Az épület felújítása alkalmából emléktáblát avatott dr. Görgényi Ernő, dr. Kovács József és Daróczi László /Fotó: Lehoczky Péter/

Dr. Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a hetedik, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatások segítségével megvalósult beruházást adhatták át. A városképi szempontból is fontos fejlesztés évi 3,5-4 millió forint megtakarítást is eredményez majd.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a városban sorozatban hosszú évtizedek óta várt felújítások valósulnak meg. Hozzátette: csak a TOP-on mintegy 4 milliárd forintnyi támogatást nyert el az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában