Vidékfejlesztési Program

2019.03.14. 08:23

Kívül-belül megújul a pusztaföldvári hivatal

Napjainkban a polgármesteri hivatal dolgozói a művelődési házban végzik a feladataikat, ott fogadják az ügyfeleket, mert egy nyertes pályázatnak köszönhetően javában zajlik a községháza épületének felújítása.

Cs. I.

Dr. Baranyi István polgármester elmondta, a Vidékfejlesztési Programon belül, a Településképet meghatározó épületek rekonstrukciója elnevezésű felhívásra jelentkeztek. A munkaterületet tavaly nyáron átadták, ám a munkák az elhúzódó közbeszerzési folyamatok miatt később váltak látványossá. A befejezés a szerződés szerint május vége. A projekt teljes költsége 46,5 millió forint, a támogatás összege 41,8 millió forint. Az önerő 10 százalék, és a közbeszerzésen megállapított pluszköltség.

Az energetikai felújításban szerepel a tetőhéjazat cseréje, a külső fal hőszigetelése, a vízszigetelés, a komplett külső nyílászárócsere, a belső aljzat szigetelése. Cserélik a burkolatot, festenek, valamint akadálymentesített feljárót is építenek. Kialakítanak egy kerékpártárolót az udvaron, és egy 8 kW-os napelemrendszert is elhelyeznek.

A külső szigeteléssel energiamegtakarítás érhető el /A szerző felvétele/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában