kerekasztal megbeszélés

2019.03.17. 16:30

Jobban kihasználnák a holtágakat Gyomaendrődön

A Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület (GYÜSZ-TE) kötetlen beszélgetésre invitálta a helyi horgászegyesületek, valamint a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének vezetőit a közelmúltban.

B. A.

dav

A kerekasztal megbeszélésen helyi vízparti szállásadók és horgászüzletek tulajdonosai is részt vettek a Körös Látogatóközpontban – tájékoztatott Gera Krisztán a GYÜSZ-TE elnöke.

A szerző felvétele

A megbeszélés apropóját az adta, hogy amióta az állami vizek kezelései horgász egyesületekhez kerültek, Gyomaendrődön is egyre jelentősebb a horgászturizmus. Az itt található természetes vizek számbeli gazdagsága, az általuk kínált horgászati lehetőségek tárháza egyedülálló a településen. A remek adottságoknak köszönhetően tavaly például Gyomaendrődön rendezték meg az I. Horgász és Vadász Napot, idén pedig rangos női országos verseny helyszíne lesz a Fűzfás zugon kialakított versenypálya.

– A megbeszélésen többek között felmerült közös marketingakciók elindítása, a holtágak kitáblázása, információs anyagok bővítése. A haltelepítések folyamatosak a vizeken, így egyre több sikerélménnyel gazdagodva hódolhatnak hobbijuknak a horgászat szerelmesei a Hármas-Körösön illetve a 16 holtág valamelyikén – fogalmazott Gera Krisztián.

Hozzátette, a turisztikai egyesület legfőbb célja, egy hatékony együttműködés kialakítása, hiszen közös összefogással elérhető, hogy egyre többen fedezzék fel a Gyomaendrőd holtágai és a Hármas-Körös által kínált horgászati lehetőségeket. Ezen felül fontos, hogy a Körösre érkező horgászok számára megfelelő színvonalú szolgáltatásokat, hasznos és pontos információkat nyújtson a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában