Békéscsaba

2019.03.19. 17:20

Iparterületet alakítanak ki, segítve a vállalkozásokat

Pár héten belül indulhat a beruházás a Csanádapácai úti és a Kétegyházi úti iparterületen, a kivitelező cég most szerzi be a munkakezdéshez szükséges engedélyeket – jelentették be a kedden a városházán tartott rendezvényen. A fejlesztés több mint 800 millió forintos támogatás mentén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

Licska Balázs

– A Kétegyházi úton egy 4,5 hektáros, a Csanádapácai úton pedig egy közel 16 hektáros iparterületet alakítanak ki – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője. Mint fogalmazott, a fejlesztés hosszas előkészítő munkát igényelt, az eredményes közbeszerzési eljárást követően idén január végén adták át a munkaterületet a kivitelező cégnek. A munkálatokra 570 napot kapott a kivitelező, mindez azt jelenti, hogy a beruházás nagyjából jövő év közepén fejeződhet be.

Dr. Ferenczi Attila és dr. Sódar Anita beszélt a fejlesztésről /Fotó: Imre György/

A közel 16 hektáros Csanádapácai úti területen 1,2 kilométernyi belső úthálózatot alakítanak ki, kiépítik a szükséges közműveket, lesz ivóvízellátás és szennyvízelvezetés, elvezetik a csapadékvizet, kiépítik a közvilágítást, sőt két 360 köbméteres tűzivíz-tározót is kialakítanak. A több mint 4,5 hektáros Kétegyházi úti területen 300 méternyi belső úthálózatot valósítanak meg, itt is meglesz minden szükséges közmű, lesz ivóvíz és szennyvíz, csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás.

– Jelentős előrelépés lesz Békéscsaba számára ez az összességében 20 hektáros iparterület-fejlesztés – hangsúlyozta dr. Sódar Anita. Hozzáfűzte: vannak érdeklődők, akik beköltöznének a leendő területekre.

A rendezvényen lényegesnek nevezte dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a pénzügyi bizottság elnöke, hogy emelkedjen az iparűzési adóból befolyó összeg Békéscsabán. Ehhez az kell, hogy az ipar is növekedjen, amihez viszont létfontosságú, hogy legyenek iparterületek. Úgy fest, hogy a fejlesztés előtt álló Csanádapácai úti és Kétegyházi úti területek iránt van érdeklődés.

Hangsúlyozta, hogy a beruházással segítik tehát a már Békéscsabán lévő és fejlesztésben gondolkodó, valamint Békéscsabára települni vágyó vállalkozásokat egyaránt. Elmondta, hogy Békés megyében még mindig van szabad munkaerő-kapacitás, erre építhetnek cégek, újabb munkahelyeket teremtve, mérsékelve a munkanélküliséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában