testületi ülés

2019.03.31. 07:33

Elfogadták az idei év költségvetését Csorváson

Mintegy 980 millió forint bevételi és kiadási főösszeggel a csorvási képviselő-testület elfogadta a város költségvetését. Mivel a központi források nem fedezik teljes mértékben a kötelező feladatok ellátásának költségeit, ezért saját forrást kellett rendelni.

G. P.

Az önkormányzatok működésének általános támogatása 2,3 millió forinttal csökkent, bár eközben a köznevelési feladatok támogatására 2,7 millió forinttal több jut.

A szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatokra 7,1 millió forinttal kap több támogatást az önkormányzat. Mivel a lakosságszám csökken, ezért kevesebb központi támogatás érkezik a kulturális feladatokra.

A 6 millió forintos feladatalapú támogatás mellett ezért további 16,5 millió forint önkormányzati támogatást ad a város ezekre a feladatokra. Szükséges az önkormányzati forrás az óvoda és önként vállalt feladatként az egyesített szociális intézmény működéséhez is, amelyhez további 8, illetve 18,5 millió forintot biztosít a város.

Tűzifa-támogatásra 27, lakásvásárlásra 10 milliót tervezett be a város. A belterületi földes utak burkolására 21 millió forintot különítettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában