kistérségi ülés

2019.03.08. 14:25

A fiatalok támogatásáról is döntés született Mezőkovácsházán

Mezőkovácsházán találkoztak a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás polgármesterei pénteken.

Cs. I.

Simonka György országgyűlési képviselő a nőnap alkalmából kosárral a kezében, virágokkal érkezett és minden jelenlévő hölgynek átadott egy szálat.

A településeken megjelenő, a fiatalokat tömörítő, aktivitásra sarkalló egyesület elnöke, Matuz Ádám számolt be törekvéseikről, céljaikról. Szőke Péter ostorpattogtatással szemléltette munkáját: az ostorkészítő népi iparművész azért állt a társulás elé, hogy – miután a kis-sárréti karikás ostor bekerült egy helyi értéktárba – elmondja, ha ez a kistérség is támogatja törekvését, akkor nagyobb az esély a megyei érétktárba való felvételére is. A résztvevőket meggyőzte az ügyes kézműves, és határozatba foglalták, hogy támogatják a népművészet mestere cím megszerzésében.

Takarékos gazdálkodás jellemzi a társulást, ez derült ki a tavalyi év költségvetésének a tárgyalásakor és az idei év feladatainak, a költségvetésnek az ismertetésekor. Krisztován Anna a térség hét, illetve tizenkét települését is érintő pályázatokról adott tájékoztatást. Felhívta a figyelmet a jövő héten Battonyán, Medgyesegyházán és Mezőkovácsházán induló képzésekre, ahol példáué népi játékok készítését és stresszkezelést lehet majd elsajátítani. Szó volt arról a térségi ösztöndíjprogramról is, amit hamarosan meghirdetnek hátrányos helyzetű fiatalok részére.

Gömöri Beatrix állami főépítész bemutatkozott, munkájáról tartott előadást, összefoglalta a településeket érintő építésügyi feladatokat, felajánlotta a segítségét. Kérte, jelezzék, ha szakmai gondjaik merülnek fel. Azt is kérte a polgármesterektől, juttassák el neki a települési arculati kézikönyvüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában