házasság hete

2019.02.11. 18:01

Ifjú lakosokat és házasokat köszöntöttek Csorváson

Két évtizede Angliából indult el az a kezdeményezés, amely a házasság, a családok fontosságára hívja fel a figyelmet. Azóta négy kontinens 21 országában ünneplik a házasság hetét, amelyhez Magyarország 2008-ban csatlakozott.

G. P.

A szerző felvétele

Fotó: G. P.

Csorváson szombaton második alkalommal köszöntötték a 2018-ban házasságot kötött párokat és a tavaly született gyermekeket. A helyi önkormányzat nevében Baráth Lajos polgármester üdvözölte a művelődési házban megjelenteket.

– A képviselő-testület nagy figyelmet fordít arra, hogy Csorvás lakosságának létszámcsökkenése megtorpanjon, és arra is, hogy a fiatalok itt telepedjenek le. Ezért olyan intézkedéseket hozott, amely segíti a fiatal családokat. A gyermeket vállaló szülők addigi 10 ezer forintos támogatását tavaly 50 ezerre emeltük, míg az előző évben a fészekrakásnál egyenként egymillió forintos kamatmentes lakásvásárlási kölcsönnel segítettünk húsz fiatal párt – beszélt az önkormányzat által adott családtámogatási formákról a település első embere.

A szerző felvétele

Baráth Lajos külön megköszönte és elismerésben részesítette a nyugdíjas, illetve aktív védőnők munkáját. Utóbbiak hamarosan beköltözhetnek a 21. századi körülményeket biztosító egészségügyi központba.

Ezután a város legifjabb lakosait, illetve szüleiket, majd a 2018-ban házasságot kötött párokat köszöntötték, akiket egyesével szólítottak ki, hogy a polgármestertől és dr. Kerekesné dr. Mracskó Gyöngyi jegyzőtől átvegyék az emléklapot. Csorváson 2018-ban 29 pár mondta ki az igent, és 39 gyermek született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában