klímastratégia

2019.02.16. 14:56

Három pontból álló programot indítanának be

A klímaváltozást nem lehet elkerülni, de fel lehet rá készülni – mondta Vágó Gábor, az LMP politikusa a szombaton Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

A politikus hozzáfűzte: a klímaváltozás a mai kor legjelentősebb kihívása, és egy felmérés szerint a magyarok jelentős része is veszélynek tartja. Az LMP egy három pontból álló programot indítana be.

A szerző felvétele

Vágó Gábor sorolta, hogy a megújuló energiát, a geotermikus és a napenergiát előtérbe helyeznék az atomenergiával és fosszilis energiahordozókkal szemben. A közösségi közlekedés fejlesztését is fontosnak ítélik. A mezőgazdaságot is át kellene alakítani, a nagyok helyett a kis kertgazdaságokat kellene támogatni az LMP szerint.

– Hamarosan egy klímatörvényt nyújt be az LMP a Parlamentben – zárta Vágó Gábor.

Takács Péter, az LMP megyei elnöke ismertette: Békéscsaba rendelkezik klímastratégiával, az LMP pedig régóta szerepelteti a helyi terveiben a klímaváltozás elleni küzdelmet. A városban az elmúlt időszakban több önkormányzati intézmény épülete újult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában