mezőhegyes

2019.02.14. 19:55

Fedett színeket építettek az értékes járműparknak

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. gépállomásán az új géptároló színek átadása alkalmából, valamint a ménesbirtoknál megvalósult és a tervezett gépbeszerzésekről tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót.

Csete Ilona

Fotó: Imre György

Pap István Tibor vezérigazgató a helyszínen emlékeztetett, az állam által történt visszavásárlás (2016) után a leamortizált géppark cseréje sürgető feladattá vált. Az elöregedett gépek elhelyezésére is megoldást kellett találni.

– Hajdan itt sártenger volt. Az elmúlt 2 év alatt 2 milliárd forint értékben vettünk gépeket, egy 500 millió forintos megkötött szerződés hamarosan realizálódik, a szállítás már folyamatban van. Egy másik, szintén 500 millió forint értékű gépbeszerzésünk közbeszerzési eljárás alatt van – sorolta az eredményeket a vezérigazgató, rámutatva, ezeknek a nagyon értékes munkagépeknek méltó helyet kellett kialakítani.

– Azért, hogy megfelelő tárolási körülményeket biztosítsunk, építettünk kettő, 1800 négyzetméteres gépszínt. Egy hektár nagyságú területet lebetonoztunk. A korszerű géptárolás érdekében 350 millió forintos fejlesztést hajtottunk végre. Két eredménytelen ajánlattételi eljárás után, a harmadik járt sikerrel, a végeredményt ma már használatba is vettük – mutatott a patika tisztaságú gépszín alatt parkoló járműállományukra a vezérigazgató, aki az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházásának nevezte a 2016–2018 közötti, a ménesbirtok által végrehajtott géppark- és gépállomás-fejlesztést.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb értékű – hárommilliárd forintos – gépbeszerzése zajlik a mintagazdaságban. Fotó: Imre György

Miközben a Kozma Ferenc középiskola tanulói, a mezőgazdasági gépésznek tanuló diákok is a legmodernebb haszonjárművekkel ismerkedtek, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. műszaki igazgatója, Rózsa István bemutatta az új gépeket a sajtó képviselőinek. Elmondta, a mintagazdaság a legkorszerűbb eszközökkel a legmagasabb minőségi színvonalon képes a mezőgazdasági termékeket előállítani. Gyarapodott az erőgépparkjuk, vettek 14 traktort, betakarítógépeket (4 kombájnt, 2 hibridkukorica-betakarító gépet), növényvédős gépsort, ekéket, magágy-előkészítéshez használható munkagépeket is. A szállítás gépeihez nagyobb pótkocsikat is vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában