ÚJKÍGYÓS

2019.02.07. 21:33

A víztorony felújítására nyertek el támogatást

Megérkezett a városhoz és az önkormányzat már tovább is küldte a szolgáltató felé a Belügyminisztérium pályázatán elnyert rendkívüli önkormányzati támogatást.

N.-L. V.

Szebellédi Zoltán polgármester elmondta, összesen 56,7 millió forintot igényelt a település a víziközmű-működtetés többletköltségeinek finanszírozására, végül közel 8,2 millió forintról született döntés. Az összeget az üzemeltetésért felelős Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. részére utalták át.

A pályázattal párhuzamosan a város egy másik, egyedi kérelmet is beadott a minisztériumhoz, amely a víztorony rekonstrukcióját, illetve az önkormányzati működési költségek támogatását célozta meg.

– December utolsó napjaiban kaptunk értesítést, hogy 122 millió forint támogatásban részesítették az önkormányzatunkat. A víztorony felújítása hozzávetőlegesen 66 millió forintba kerül, a fennmaradó összeget a működési költségekre fordítjuk – árulta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában