Vetélkedő

2019.02.19. 16:18

A helyi értékek jó ismerői

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására pályázatot írt ki a Földművelésügyi Minisztérium. Ezen a Békés megyei önkormányzat 3 millió forintot nyert, melyből vetélkedőt szervezett általános és középiskolás diákoknak.

Cs. I.

Az iskolai válogatók után a járási középdöntők zajlanak. Az orosházin Zalai Mihály, a megyei közgyűlés és a megyei értéktár elnöke kiemelte, fontos, hogy a fiatalok diákként megismerkedjenek azoknak a településeknek a helyi értékeivel, ahol élnek. Hat feladatot kellett megoldaniuk. Ezek egy része a lexikális tudásra épített, másik részük inkább gyakorlati: verset kellett írni egy megyei értékről, kirakni egy értéket, hungarikumot ábrázoló képet, a legkedveltebb pedig a témakörhöz kapcsolódó feladványokat tartalmazó activity volt.

A megmérettetést általános iskolai korosztályban az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola Huszárok nevű csapata nyerte. A középiskolák versengésében a Táncsics Mihály gimnázium Közkincs nevű csapata lett a legjobb.

Beküldött felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában