Sarkad

2019.01.20. 07:49

Vállalkozások, intézmények vezetőit köszöntötték az újévi fogadáson

Sarkadon, a művelődési központban szombaton rendezett újévi önkormányzati találkozón a város köszöntötte a helyi vállalkozások, intézmények vezetőit, a partnereit.

L. B.

Köszönetet mondott dr. Mokán István polgármester a vállalkozóknak, akik sarkadi családok százainak adnak munkát és biztosítanak ezzel megélhetést; akik szolgáltatásokat nyújtanak; akik javakat teremtenek; akik nélkül nem épülne, szépülne Sarkad; akik tavaly 150 millió forint helyi iparűzési adót fizettek be.

Sorolta, hogy milyen beruházások valósultak és valósulnak meg, hogy egy 7 milliárd forint értékű fejlesztési projektcsomagot állítottak össze; hogy évtizedes álmok valósulnak meg. Idén elkezdődhet a tanuszoda és a Gyulai úti-Anti úti körforgalom építése.

Fotó: Lehoczky Péter

Hangsúlyozta: Sarkadon 10 ezer lelkes családban gondolkodnak. Beszédében kitért arra is, hogy a mai rohanó világban fontos, hogy kimutassuk a szeretetünket, hogy legyen elég időnk egymásra, hogy legyünk türelmesek egymáshoz.

– Sarkadon 5 év alatt 10 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg – mondta a 2014 és 2019 közötti időszakról dr. Kovács József országgyűlési képviselő, hozzáfűzve: a városban rendben mennek a dolgok.

– Mozgalmas, tartalmas, sikeres év áll Sarkad mögött – jelezte Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott. Békés megye is sikeres esztendőt zárt, és ismertette: a kormányhivatal soha nem intézett el annyi ügyet egy év alatt, mint tavaly, több mint 1,1 milliót. Sarkadon egy 600 millió forintos beruházás van napirenden, hogy a széttagolt helyett egységes hatóság jöhessen létre.

– Soha nem látott mértékben fejlődik Sarkad – emelte ki Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke, aki szerint ez annak is köszönhető, hogy minőségi tervek készültek, hogy az érdekeket összehangolták. Aki Sarkadra érkezik, az rendezett környezettel találkozik. Bár számos fejlesztés megvalósult a városban, a sarkadiak nem elégedettek, helyes, hogy keresik az újabb lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában