Sürgősségi Betegellátó Osztály

2019.01.30. 15:48

Új vezető került az orosházi SBO élére

Új vezetője van január 1-jétől az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának. Az SBO vezetője, dr. Hován Csaba a Táncsics gimnáziumban érettségizett, 2012-ben diplomázott a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd az orosházi kórházban állt munkába.

Cs. I.

– Nem bántam meg akkori döntésemet, hogy hazajövök gyógyítani – nyilatkozta. Az orvos 2018 novemberében szakvizsgázott ortopédia, traumatológia szakon, elvégezte a szakvizsgához kötelező összes tanfolyamot. Tervei között szerepel a sürgősségi orvostan szakvizsga megszerzése.

dr. Hován Csaba /Beküldött felvétel/

Tavaly novemberben az akkori osztályvezető főorvos bejelentette távozását az SBO éléről. Ezután a kórház menedzsmentje több jelölttel tárgyalt. Dr. Duray Gergő főigazgató dr. Hován Csabát kérte fel a pozíció betöltésére.

– Az SBO-n töltött hat év alatt megtapasztaltam a sürgősségi orvoslás szépségét, nehézségét. Szeretem megoldani a nehéz helyzeteket – fogalmazott az új osztályvezető. – Vezetői tapasztalatom nem volt, így sok dolog újdonság volt, ám úgy érzem, sikerült belerázódni. Ebben óriási szerepe volt az orvos kollégáknak, a nővéreknek, a szakdolgozóknak, akik mindenben segítenek. Országos szinten jelentős az orvoshiány. Felesleges tagadni, ez nálunk is érződik. Elég nehéz elkészíteni egy hónapra előre a beosztást, ám a kollégák rugalmasságának és elhivatottságának köszönhetően mindenre találunk megoldást – fogalmazott dr. Hován Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában