Tündérszépek

2019.01.17. 13:13

„Legyetek önmagatok!” – Ezt tanácsolja Szakálos Dóra a Tündérszépek jelentkezőinek

Szakálos Dóra egyike volt a 2018-as Magyarország Szépe döntőseinek valamint a Miss Balaton 2017 királynője verseny dobogójának második fokára állhatott. Emellett több szépségversenyen kipróbálta már magát. Beszélgettünk vele a szépségversenyekről és üzent a Tündérszépek indulóinak is, melyre január végéig várjuk a megyénkben élő szépségek jelentkezését.

Balázs Anett

A gyomaendrődi lány jelenleg egy Budapest melletti településen él, a munkája mellett a tanulásra összpontosít. Középszinten beszél angolul és németül, szabadidejét az edzőteremben tölti.

– Milyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb a szépségversenyzés során?

– A versenyek sokat javítanak az önbizalomhiányon, hiszen a felkészítők minden alkalommal igyekeznek kihozni a legjobbat a jelentkezőkből és magabiztosságra ösztönözni őket. Számomra ez volt a legjelentősebb „plusz”, amit a szépségversenyektől kaptam. Egy-egy megmérettetés rengeteg tapasztalatot adott, aminek segítségével jobban tudtam érvényesülni, illetve fejlődni a divat- és modellvilágban. Ezek a versenyek nagyon izgalmasak, életre szóló élményt adnak és ki tudod magad próbálni a színpadon. Mindamellett azt is érdemes megemlíteni, hogy számos értékes nyereménnyel is gazdagodnak a versenyzők és a helyezettek. Életem első tengerparti nyaralását és repülőútját egy Békés megyei versenynek köszönhetem. Továbbá a versenyek jóvoltából egyre több felkérést kaptam különböző fotózások, modellmunkák terén.

Beküldött fotók

– Hogyan lehet készülni egy-egy ilyen megmérettetésre?

– Egy szépségversenyre testileg és lelkileg is fel kell készülni. A testedzés és az étkezés egyaránt fontos, hogy a döntő napján a legjobb formát láthassák a zsűritagok. Ráadásul a színpad és a fények még inkább kiadják az előnytelen vonásokat. A legtöbb versenyen pontozzák a lányok kommunikációját is, ahol többnyire nem a beszéd igazi tartalmára, hanem a kivitelezésre kíváncsiak. Előfordulhat, hogy épp egy kellemetlen vagy a versenyzők számára ismeretlen témát feszeget a műsorvezető...ekkor kell elővenni a kreativitást és egy frappáns válasszal előállni. Erre és a lelki felkészülésre a legjobb gyakorlás az, ha beleképzeled magad különböző nehéz szituációkba és próbálsz rájuk megoldást találni. Én inspirációszerzés gyanánt sokszor néztem vissza világversenyek vagy egyéb más itthoni versenyek döntőjét.

– Mit üzensz a Tündérszépek versenyünk jelentkezőinek?

– Azt gondolom az a legfontosabb, hogy legyenek önmaguk. Kissé közhelynek hangzik, de valóban ez a legnagyobb érték. A szakmai zsűri hamar észreveszi, ha valaki mást akar mutatni, mint ami valójában. A szerénység és az alázatosság megmutatkozik a kisugárzásban és nem zárja ki a magabiztosságot sem. Szorítok mindenkiért!

Jelentkezz Te is és gyűjtsd a szavazatokat! Tündérszépek versenyünkre január 27-ig várjuk a jelentkezőket, a további részletek ezen a linken!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában