fejlesztés

2019.01.25. 12:35

Korszerűsítik a községházát Biharugrán

Elkezdődött a polgármesteri hivatal és a Szabó Pál könyvtár energetikai felújítása Biharugrán – ismertette Makra Tibor polgármester.

L. B.

Makra Tibor mutatta, hogy elrajtolt a beruházás. A szerző felvétele

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a községháza korszerűsítésére 29,5 millió, a bibliotéka rendbetételére 18,4 millió forintot nyert el. Hogy a beruházások megvalósulhassanak, a település is biztosított önerőt saját forrásból.

A polgármesteri hivatalnál szigetelnek, napelemes rendszert építenek ki, cserélik a radiátorokat. A Szabó Pál könyvtár esetében szintén szigetelnek és napelemes rendszert telepítenek; modernre cserélik az elaggott nyílászárókat, s a konvektorokat leváltva központi fűtést építenek ki. A munkálatokat tavasszal fejezheti be a kivitelező.

Makra Tibor mutatta, hogy elrajtolt a beruházás. A szerző felvétele

Biharugra a helyi piac fejlesztésére 28,7 millió forint támogatást kapott, ugyancsak a TOP elemeként. Egy fedett, zárt csarnokot építenek, térköves parkolót alakítanak ki, összességében rendezik a terepet is a település központi részén. A munkálatok tavasszal – amikor az időjárás engedi – rajtolhatnak, és nyár végére fejeződhetnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában