gasztronómia

2019.01.10. 16:13

Gyulai kolbásztúrára indultak

Nagy Gyulai Kolbásztúra néven rendezett programot a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Gyulahús Kft. szerdán és csütörtökön hazai médiumok újságírói részére.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

– A study tour keretében mintegy húsz újságíró látogatott el a fürdővárosba, akik kiegészültek helyi sajtóorgánumok képviselőivel – tájékoztatta lapunkat Tóth Levente, a szervező ügynökség munkatársa. Mint elmondta, a kezdeményezés legfőbb célja az volt, hogy az országos és budapesti médiumok, a politikai-közéleti újságok, gasztroportálok, gazdasági újságok, agrárszaklapok olvasói a munkatársaik tudósításain keresztül képet kapjanak arról, hogy elsősorban milyen gasztronómiai, illetve emellett milyen történelmi, turisztikai értékek várják az érdeklődőket a városban.

A Gyulahús üzemében számos érdekességet láthattak /Fotó: Kiss Zoltán/

Szerdán este kicsiben, manufakturálisan a jelenlévők is kolbászt gyúrhattak, elkészíthették saját húsos pogácsájukat a várban, amit azután az erődítmény kemencéjében ki is sütöttek, majd el is fogyasztottak. Közben gyulai pálinkát és sört kóstoltak. Csütörtökön a Gyulahús üzemébe látogattak a vendégek, ahol nagy volumenben tekintették meg a gyulai termékek készülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában