klímacsúcs szimuláció

2019.01.03. 15:28

Orosházi gimnazistáknak tartottak klímacsúcsot

Szuda Ágnes, aki az ENSZ magyarországi ifjúsági küldötte, a Táncsics gimnáziumban klímacsúcs-szimulációt tartott érdeklődő diákoknak szerda délután.

Cs. I.

Elöljáróban elmondta, egy lengyelországi konferencián ismerkedett meg a középiskolában tanító Nagy Márióval, ő invitálta Orosházára.

Érdeklődőek voltak a helyi diákok. A szerző felvétele

– Ifjúsági küldöttként az a dolgom, hogy hidat építsek az ENSZ és a fiatalok között. Megismerve a véleményüket tolmácsolom azt a világszervezet felé, ahogyan tettem legutóbb New Yorkban is. Én vagyok a fiatalok hangja. Olyan témákon keresztül tudunk párbeszédet folytatni, ami őket is érinti, ilyen a klímaváltozás. Ők is tehetnek a rossz folyamatok ellen. Vajon hogy érvelhetnek, miként hat a változás az ő jövőjükre? A klímacsúcs szimuláción ezeket is boncolgatjuk – mesélt feladatairól, orosházi programjáról az ENSZ ifjúsági küldött.

A problémafelvetés után – érvelve a téma aktualitása mellett – arról is beszélgettek, hogy a fiatalok személyes döntéseikkel miként befolyásolhatják a folyamatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában