Orosházi Kórház

2019.01.08. 17:20

Adomány a gyerekosztálynak: bohócok mosolyognak a képekről

Az orosházi kórház gyermekosztályára kedd délután kopogtatott be Balogh Örse. Az írónő, aki gyakran ragad ecsetet is, egy korábban készített sorozatának bohóc pasztell képeit tette egy táskába, hogy átadja a gyógyítóknak. Az adomány láttán mindenkinek felderült az arca, szeretettel fogadták az alkotásokat.

Csete Ilona

– A bohóc képeim, a színes keretek, arra is alkalmasak, hogy a betegségből gyógyulók lelkét felvidítsák. Akár színterápiának is alkalmasak szerintem, hiszen a gyermeki lélek nyitott minden szépre és jóra – tette hozzá a jószívű adományozó. Dr. Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója megköszönte az adományt és biztosította Balogh Örsét, hogy jó helyre kerülnek művei.

Dr. Kovács Anikó főorvos elmondta, osztályukon rendszeresen „gyógyít”, foglalkozik a betegekkel a bohócdoktor. Ráadásul egy óvónő is gazdag eszköztárral rendelkezik, hogy a fájdalmakat elfeledtesse a kicsikkel. Ezek a képek akár gazdagíthatják is ezt az eszköztárat, s jó hatással lesznek a kis betegekre.

Balról dr. Kovács Anikó, Balogh Örse, dr. Duray Gergő és a gyermekosztály nővérei az alkotásokkal /A szerző felvétele/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában